123hudy Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Witam wszystkich bardzo serdecznie Kilka dni temu wpadł mi w ręce taki oto zestaw tu też pojawił się problem gdyż instrukcja do niego jest " nieco uboga" i niewiem jak zbindować nadajnik z odbiornikiem, niestety komplet ten był bez kryształów więc próbowałem coś pokombinować na swoich które mam w aucie, ale niedalo to żadnych efektów przyznam że jestem w tym zielony i jest to pierwsza moja aparatura do latania a spadła mi trochę jak z nieba więc chciał bym ją " uruchomić " Bardzo będę wdzięczny za pomoc Pozdrawiam i dziękuję z góry za jakiekolwiek informacje Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Bodzioch Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Przecież na foto wyraźnie widać że radio jest FM 35MHz a Ty masz kwarc AM 27Mhz więc jak to ma działać. Musisz zdobyć parę kwarcy na 35MHz FM (TX , RX )najlepiej dedykowaną dla Futaby. Odbiorniki różnych producentów miały różne częstotliwości pośrednie i kwarc od innego radia nie będzie pasował. Jak w nadajniku jest kwarc to potrzebujesz ten sam numer kanału do odbiornika.
123hudy Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2016 A widzisz dziękuję za odpowiedź, przyznam że niewiedzialem tego, w moich autach używam radi bezkwarcowych więc moja wiedza o tym jest zerowa No to niepozostaje mi nic innego jak zamówić kwarce do nadajnika i odbiornika Jeszcze raz bardzo dziękuję za odpowiedź Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi