aethersis Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Niedawno postanowiłem zacząć swoją przygodę z modelarstwem. Byłem nieźle zaskoczony, gdy zobaczyłem że to forum zrzesza tak ogromną społeczność modelarzy. Poniżej postaram się napisać kilka linijek o sobie. Pracuję w młodej firmie, która tworzy komercyjne bezzałogowce własnej konstrukcji (quadrocoptery oraz samoloty) i zaraziłem się od tych ludzi pasją do latania oraz budowania modeli. W firmie jestem informatykiem i tworzę sztuczną inteligencję do tychże maszyn, więc o samym lataniu mam raczej niewielkie pojęcie. Swego czasu latałem bardzo dużo na symulatorach (FSX, Combat Flight Simulator, ostatnio WarThunder), a ostatnio także latalem Cessną przez kilkadziesiąt godzin na certyfikowanym symulatorze i przeszedłem na nim krótkie szkolenie (wystartować, krąg nad lotniskiem, trzymać kurs, wylądować). Jakiś miesiąc temu kupiłem sobie miniaturowy model quadrocoptera, który już całkiem nieźle opanowałem, ale myślę obecnie o zakupie motoszybowca - głównie ze względu na potencjalnie dłuższy czas lotu przy niższym koszcie oraz ze względu na większą radość którą sprawia mi pilotaż samolotu. Jako członek forum chętnie się wymienię się informacjami i podzielę wiedzą na temat elektroniki, automatyki i informatyki o ile tylko będę mógł w czymś pomóc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Witaj na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi