Pa_Czyz Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Ostatnio w gronie modelarzy rozpowszechnia się lenistwo moda na kupowanie gotowców Tea.. tak jak i robienie błędów w postach i nie stawianiu znaków interpunkcyjnych... np. skączeniu czy kupywał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo Opublikowano 25 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Paweł jeżeli chcesz rozmawiać o błędach ortograficznych to spróbuj na forum humanistycznym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Nie ma nic złego w kupowaniu gotowych modeli. Jednemu sprawia przyjemność latanie innemu struganie listewek, a jeszcze innemu oglądanie jak latają inni. Chodzi o to, żeby uszanować cudze upodobania i potrzeby i nie stawiać autorytatywnych osądów. Ale przede wszystkim nie można gasić potrzeby tworzenia, niezależnie czy ktoś może "dorównać do najlepszych" czy nie. A aparatura to tylko akcesoria. Bez niej też można latać (na uwięzi, albo swobodnie z napędem gumowym). Model to kadłub skrzydła i stateczniki. Tylko nie piszcie, że najpierw trzeba zasadzić drzewo i z niego zrobić listewki ;-) Sebo, już tak podpadłem, że jak nie zrobisz tego modelu to będziesz miał ze mną do czynienia! ;-) Już się nie odzywam ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo Opublikowano 25 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Na razie czekam na tonery do drukarki .Jak przyjdą wezmę sie za drukowanie poprawki i do roboty parę miesięcy i do góry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo Opublikowano 2 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 Sorki że dawno się nie odzywałem ale narazie szybko tego modelu nie zacznę bo wojsko wezwało mnie do siebie więc najszybciej zacznę ją w maju Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz17bl Opublikowano 3 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 Cześć Sebo będzie robił ten model tylko jeszcze 5 miesięcy ma do odsiedzenia w wojsku :ble: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamRC Opublikowano 3 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 Sebo, coś mi się wydaje że mam dla Ciebie plany Extry 300s . Obejrzyj mój wątek, tak model z tych planów się prezentuje: http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=12519 . Plany oryginalnie przewidziane są do modelu 1.6m , ja tylko skalowałem na 1.26m. Zastanow się i reszta na pw. Pozdrawiam Adam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bojler Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 Sebo, coś mi się wydaje że mam dla Ciebie plany Extry 300s . Obejrzyj mój wątek, tak model z tych planów się prezentuje: http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=12519 . Plany oryginalnie przewidziane są do modelu 1.6m , ja tylko skalowałem na 1.26m. Zastanow się i reszta na pw. Pozdrawiam Adam Będę kibicował przy budowie tego samolotu , gdyż bardzo mi się podoba i również mam go w planach budowy. Mam 300 -tkę w wersii KIT z Arteksu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo Opublikowano 24 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 Witam wszystkich zaczynam budowę extry, ale mam problem z planami bowiem przy wydruku drukarka ucina mi brzegi i nie wiem co z tym zrobić.Prosiłbym o podpowiedz jak temu zaradzić.Z góry dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo Opublikowano 7 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2009 Proszę o pomoc kogoś w wydrukowaniu planów extry większość drukarek robi marginesy. Oczywiście wszelkie koszty pokryje z góry dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryukishin Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 To może lepiej wydrukować na dużym arkuszu? W Gdańsku na polibudzie ostatnio drukowałem plan na A1 i niewiele to kosztowało, bo kilka złotych... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo Opublikowano 8 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 A drukują z formatów wektorowych dxf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 Pobierz z netu jakiegoś darmowego CAD-a i wydrukuj na kartkach A4 i po sprawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_G Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 Ewentualnie zassij z netu programik IsiPlot. Podzieli projekt na arkusze A4 lub A3, w zależności od dostępnej drukarki i wydrukuje ze znacznikami w narożnikach kartki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo Opublikowano 9 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 dzięki za pomoc poradziłem za pomocą programu ABViever 7 polecam wszystkim kturym drukarka robi marginesy proste skalowanie i obsługa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kr3cik Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 kturym Ja Cię proszę :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryukishin Opublikowano 10 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 A drukują z formatów wektorowych dxf Chociaż nie drukowałem z dxf to myślę, że jednak można to zrobić bez problemu, w końcu to "uczelniana drukarnia"...no ale problem chyba rozwiązany więc życzę powodzenia w budowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.