Pa_Czyz Opublikowano 25 Czerwca 2008 Opublikowano 25 Czerwca 2008 Ostatnio w gronie modelarzy rozpowszechnia się lenistwo moda na kupowanie gotowców Tea.. tak jak i robienie błędów w postach i nie stawianiu znaków interpunkcyjnych... np. skączeniu czy kupywał
Sebo Opublikowano 25 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 25 Czerwca 2008 Paweł jeżeli chcesz rozmawiać o błędach ortograficznych to spróbuj na forum humanistycznym
Callab Opublikowano 25 Czerwca 2008 Opublikowano 25 Czerwca 2008 Nie ma nic złego w kupowaniu gotowych modeli. Jednemu sprawia przyjemność latanie innemu struganie listewek, a jeszcze innemu oglądanie jak latają inni. Chodzi o to, żeby uszanować cudze upodobania i potrzeby i nie stawiać autorytatywnych osądów. Ale przede wszystkim nie można gasić potrzeby tworzenia, niezależnie czy ktoś może "dorównać do najlepszych" czy nie. A aparatura to tylko akcesoria. Bez niej też można latać (na uwięzi, albo swobodnie z napędem gumowym). Model to kadłub skrzydła i stateczniki. Tylko nie piszcie, że najpierw trzeba zasadzić drzewo i z niego zrobić listewki ;-) Sebo, już tak podpadłem, że jak nie zrobisz tego modelu to będziesz miał ze mną do czynienia! ;-) Już się nie odzywam ...
Sebo Opublikowano 25 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 25 Czerwca 2008 Na razie czekam na tonery do drukarki .Jak przyjdą wezmę sie za drukowanie poprawki i do roboty parę miesięcy i do góry
Sebo Opublikowano 2 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 2 Stycznia 2009 Sorki że dawno się nie odzywałem ale narazie szybko tego modelu nie zacznę bo wojsko wezwało mnie do siebie więc najszybciej zacznę ją w maju
Mateusz17bl Opublikowano 3 Stycznia 2009 Opublikowano 3 Stycznia 2009 Cześć Sebo będzie robił ten model tylko jeszcze 5 miesięcy ma do odsiedzenia w wojsku :ble:
AdamRC Opublikowano 3 Stycznia 2009 Opublikowano 3 Stycznia 2009 Sebo, coś mi się wydaje że mam dla Ciebie plany Extry 300s . Obejrzyj mój wątek, tak model z tych planów się prezentuje: http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=12519 . Plany oryginalnie przewidziane są do modelu 1.6m , ja tylko skalowałem na 1.26m. Zastanow się i reszta na pw. Pozdrawiam Adam
bojler Opublikowano 6 Stycznia 2009 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Sebo, coś mi się wydaje że mam dla Ciebie plany Extry 300s . Obejrzyj mój wątek, tak model z tych planów się prezentuje: http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=12519 . Plany oryginalnie przewidziane są do modelu 1.6m , ja tylko skalowałem na 1.26m. Zastanow się i reszta na pw. Pozdrawiam Adam Będę kibicował przy budowie tego samolotu , gdyż bardzo mi się podoba i również mam go w planach budowy. Mam 300 -tkę w wersii KIT z Arteksu.
Sebo Opublikowano 24 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 24 Czerwca 2009 Witam wszystkich zaczynam budowę extry, ale mam problem z planami bowiem przy wydruku drukarka ucina mi brzegi i nie wiem co z tym zrobić.Prosiłbym o podpowiedz jak temu zaradzić.Z góry dzięki.
Sebo Opublikowano 7 Listopada 2009 Autor Opublikowano 7 Listopada 2009 Proszę o pomoc kogoś w wydrukowaniu planów extry większość drukarek robi marginesy. Oczywiście wszelkie koszty pokryje z góry dzięki.
ryukishin Opublikowano 8 Listopada 2009 Opublikowano 8 Listopada 2009 To może lepiej wydrukować na dużym arkuszu? W Gdańsku na polibudzie ostatnio drukowałem plan na A1 i niewiele to kosztowało, bo kilka złotych...
Sebo Opublikowano 8 Listopada 2009 Autor Opublikowano 8 Listopada 2009 A drukują z formatów wektorowych dxf
Gość slawekmod Opublikowano 8 Listopada 2009 Opublikowano 8 Listopada 2009 Pobierz z netu jakiegoś darmowego CAD-a i wydrukuj na kartkach A4 i po sprawie.
Piotrek_G Opublikowano 8 Listopada 2009 Opublikowano 8 Listopada 2009 Ewentualnie zassij z netu programik IsiPlot. Podzieli projekt na arkusze A4 lub A3, w zależności od dostępnej drukarki i wydrukuje ze znacznikami w narożnikach kartki.
Sebo Opublikowano 9 Listopada 2009 Autor Opublikowano 9 Listopada 2009 dzięki za pomoc poradziłem za pomocą programu ABViever 7 polecam wszystkim kturym drukarka robi marginesy proste skalowanie i obsługa
ryukishin Opublikowano 10 Listopada 2009 Opublikowano 10 Listopada 2009 A drukują z formatów wektorowych dxf Chociaż nie drukowałem z dxf to myślę, że jednak można to zrobić bez problemu, w końcu to "uczelniana drukarnia"...no ale problem chyba rozwiązany więc życzę powodzenia w budowie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.