ali1983 Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 witam. dziś skasowałem szybowiec i zauważyłem, że po kraksie serwa dziwnie się zachowują. mianowicie wogóle nie reagowały na wychylenia drążków i "wariowały" tak jakby dostawały jakiś obcy sygnał. a po wyjęciu kwarcu było tak samo. mam pytanie: czy to wszystko znaczy, że odbiornik jest już KAPUT czy może to wina kwarców? pomóżcie, bo nowy odbiornik to ponad 100zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieczotronix Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 kwarce są wrażliwe na wstrząsy. Wystarczy czasem, że upadnie na asfalt/beton z wysokości ręki i po nim. Po kraksie mogło się stać to samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali1983 Opublikowano 25 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 szukajcie a znajdziecie!!! znalazłem e-sky ek2-0420 na 35mhz 6 kanałów (za 45zł). tylko pytanie czy będzie współpracował z nadajnikiem hitec laser 4 na 35mhz (niby piszą, że kompatybilny) i czy kwarce które mam będą pasowały. p.s.: odpowiedź powyżej zbiła mnie z tropu!!! a nie mam jak sprawdzić, bo nikt u nas nie ma hiteca, a odbiornik i kwarc do odbiornika to i tak daje 100zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieczotronix Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 kwarc w nadajniku masz okej. wsadź kwarc od kolegi do swojego odbiornika i sprawdź (może być kwarc jeti - u mnie chodzą w hitecach). albo wsadź swój kwarc do odbiornika kolegi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali1983 Opublikowano 25 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 do graupnera tez będzie pasować??? albo do futaby??? nie wiem dokładnie co oni tam mają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali1983 Opublikowano 25 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 poszukałem i znalazłem, że w sumie wszystkie kwarce są takie same (futaba, multiplex, graupner) więc powinny pasować. dzięki!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieczotronix Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 nie są takie same - czasami nie pasują, futaby podobno są najbardziej wybredne (ale chyba w tę stronę, że odbiorniki futaby nie działają z kwarcami nie-futaby). Spróbuj z kilkoma. Daj swój odbiornik kilku kolegom, niech oni włożą swoje kwarce i sprawdzą ze swoimi aparaturami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.