Skocz do zawartości

Nieco mniejszy pożar w powietrzu ...

sbruski

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

I mnie trafił przypadek pożaru w powietrzu. A było to tak: Dwa tygodnie temu w średnio gorącą niedzielę, przed południem, trzeci lot, plus minus druga minuta lotu. W zakręcie blisko siebie wydawało mi się, że widzę obłoczek dymu, takie puuuuf i zupełnie instynktownie oddałem drążek i lądowanie z prostej, prawie na siebie. Jakieś pół metra nad ziemią, może nieco mniej, zatrzymał się silnik i model nie zareagował na podebranie drążkiem. Lądowanie było twarde, ale jeszcze w normie. I w zasadzie było po wszystkim, przewody akku odlutowane, silnika też...

Model: Pigi, AXI2217/16+10x5, SPIN33, FP 3s 1800mAh.

Straty: SPIN33 (zdjęcia)

Przyczyna: nieznana

Model po wymianie regulatora na nowego SPINa 33 latał dalej.

826ba96c1f94e8d9.jpg

6bf5b8c5f8f75e76.jpg

Opublikowano

Może mu się procek zawieszał i robił zwarcie na tranzystorach. Gdyby to było zwykłe przegrzanie to powinno zabezpieczenie temperaturowe zadziałać.

Opublikowano

Całe szczęście, że na tym się skończyło. Niestety znalezienie przyczyny będzie raczej niemożliwe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.