sudik Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Witam jest to mój pierwszy temat na tym forum i praktycznie pierwszy kontakt z motoszybowcami. w moich załozeniach chciałbym zbudowac go w 2 tygodnie, oraz aby móc polatac przez wakacje zamiast tracic czas na granie na kompie. mam nadzieje, ze sie uda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Tak trzymać. Przy kompie się nie opalisz :lol2: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki0506 Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Witam Życzę sukcesów 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Tak trzymać. Przy kompie się nie opalisz :lol2: . To zależy od mocy monitora... 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sudik Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Witam Odgrzebując temat z przed paru miesięcy mam takie pytanie, czemu motoszybowiec w tym przypadku toto-1 nie reaguje na lotki. Kożystam z aparatury optic 6, oraz z serw tower pro sg-90, napędem jest silnik szczotkowy 400 na 7,2V . Pozdrawiam Bartek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Powodów może być dużo. Bez dokładnych testów się nie dowiesz. Zacznij od sprawdzenia, czy nie masz pomylonego kanału. Źle wsadzona wtyczka, czy (nie wiem, czy Optic6 ma opcję konfiguracji wyjść kanałów) zamieniony kanał w aparaturze. Uszkodzone serwo/serwa - to łatwo sprawdzić, podpinając inne serwo i sprawdzając jego reakcje. Uszkodzone wyjście odbiornika - Serwo działa na innym kanale, a na zwykłym nie chce. Uszkodzone przewody serwa. Czy padnięty potencjometr w nadajniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sudik Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Jak patrzyłem wszytsko się ruszało poprawnie. Serwa działają noramlnie, a jeśli podpioł bym odwrotnie serwo to by się mi nie ruszało. Pozdrawiam Bartek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Skoro na ziemi wszystko ci działa, szukałbym winy w mechanice i wykonaniu modelu. Może masz posklejane zawiasy, blokują się popychacze, albo za duży wznios, lub za małe lotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sudik Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Skrzydła nie posiadają żadnego wznisu a lotki są wycięte wg. planów Pana Motylastego ( nic nie było przerabiane ). Pozdrawiam Bartek Edit: Już po problemie model oblatany na modelarni ( już 3 udane loty ). Co było problemem pojęcia nie mam ale cieszę sie, że wszystko dziala. Edit2: Czy ten model o wadze 637 gram nie jest troszeczke za cięzki?? Na stronie Pana Motylastego jest napisan, że waga nie piwinna przekraczać 700 gram. Proszę o opinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.