KRUUP Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Witam. Wybieram sie na majówke do Szczawnicy i mam pytanie, czy jestem tam jakieś zbocze na którym lataja modelarze? Raczej nie bede miał możliwości zabrania ze sobą modelu, ( choć kto wie ale czas pewnie znajdę żeby nawiedzić i popatrzeć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
list Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Witam. Wybieram sie na majówke do Szczawnicy i mam pytanie, czy jestem tam jakieś zbocze na którym lataja modelarze? Raczej nie bede miał możliwości zabrania ze sobą modelu, ( choć kto wie ale czas pewnie znajdę żeby nawiedzić i popatrzeć. Jest, Małe Pieniny. Doskonałe stoki na wiatry N i S. Oprócz tego Velki Lipnik (SK), też kierunki S. A jak się trafi W-NW to polecam Czarną Górę- 30 min jazdy autem. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRUUP Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRUUP Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Jeszcze mam pytanie. Jeśli się wybiorę to pewnie będą to Małe Pieniny. Lata sie tam na Durbaszce? Jak najszybciej sie tam dostać z modelem? Bez modelu to mam już ładną trasę ze Szczawnicy na Polanice i na Durbaszkę a potem wąwozem Homole, ale z modelem to chyba trochę gorzej. Może ktoś z forum tam wtedy będzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Co roku w schronisku "Pod Durbaszką" organizowane są obozy modelarskie dla młodzieży. Z Jaworek wychodzisz drogą do schroniska pod Durbaszką (nie przez Homole, bo to dookoła). Czas wyjścia ok. 45 minut. Latanie nad schroniskiem gdy wieje północ. Gdy wieje południe, idziesz dalej pod Wysoki Wierch zwany "Łysą" (15 minut od schroniska) i latasz na słowacką stronę. Gdy wieje zachód lub wschód raczej nie polatasz. Latanie "nad schroniskiem" - dzieciaki na obozie modelarskim Latanie na "Łysej": 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi