Crazy Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Witam, Mam problem, bo dotychczas myślałem że w moim modelu hpi trophy 3.5 nitro jest problem z szarpanka, dzisjaj rozkręcilem model i.szarpanka wygląda OK, szesciokat ten plastik jest cały, szarpanka luźna lata tak jak by nie załapywala silnika, ten wałek kręci się luźno w lewą i prawą stronę, w czym może być problem? Dodam iż krecac kolem od rozruchu do którego jest starter box przygotowany kompresja jest.
f-150 Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Łożysko jednokierunkowe lub sprężynka w trzpieniu zabieraka na wale.Łożysko przepłukaj w benzynie ekstrakcyjnej,na jakiś czas pomoże ale jest do wymiany.Przyczyną może też być wydostający się olej przez tylne uszczelnienie z brązu.
Crazy Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Dzięki wielkie za pomoc, myślisz że samo wymycie łożyska pomoże na chwilę i model odpali z szarpanki? Nie wiem czy pomoże bo ten wałek na które jest zakładane łożysko luźno się kręci lewo i prawo To może ta sprezynka? Droga taka operacja?
f-150 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Prze kręceniu wałkiem powinno być słychać leciutkie kliknięcie co 1 obrót.W drugą stronę powinna blokować.Na ogół zapieka się więc trzeba się trochę pobawić aby wyskoczyła.Wyczyścić i będzie działać, 1
Rekomendowane odpowiedzi