Crazy Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Witam, Mam problem, bo dotychczas myślałem że w moim modelu hpi trophy 3.5 nitro jest problem z szarpanka, dzisjaj rozkręcilem model i.szarpanka wygląda OK, szesciokat ten plastik jest cały, szarpanka luźna lata tak jak by nie załapywala silnika, ten wałek kręci się luźno w lewą i prawą stronę, w czym może być problem? Dodam iż krecac kolem od rozruchu do którego jest starter box przygotowany kompresja jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Łożysko jednokierunkowe lub sprężynka w trzpieniu zabieraka na wale.Łożysko przepłukaj w benzynie ekstrakcyjnej,na jakiś czas pomoże ale jest do wymiany.Przyczyną może też być wydostający się olej przez tylne uszczelnienie z brązu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Dzięki wielkie za pomoc, myślisz że samo wymycie łożyska pomoże na chwilę i model odpali z szarpanki? Nie wiem czy pomoże bo ten wałek na które jest zakładane łożysko luźno się kręci lewo i prawo To może ta sprezynka? Droga taka operacja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Prze kręceniu wałkiem powinno być słychać leciutkie kliknięcie co 1 obrót.W drugą stronę powinna blokować.Na ogół zapieka się więc trzeba się trochę pobawić aby wyskoczyła.Wyczyścić i będzie działać, 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy Opublikowano 1 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 Wielkie dzięki kolego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi