Artur z kołobrzegu Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Panowie jakie macie sposoby na wykonanie otworów-szpar pod zawiasy ? Pytam profilaktycznie , ja używam do tego celu noża od tapet , wychodzi różnie XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Ja też tnę nożykiem do tapet, ale w sklepach modelarskich są do nabycia specjalne nożyki do wycinania otworów pod zawiasy. Ceny różne, od ok. 20 zł. Przykłady: http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=1017 http://www.modelarski.com/index.php?page=product&id=2096 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Cm Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 i wszystko jasne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek2220 Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Ja stosuje tę samą technikę co Marek.Zawsze wychodzi idealnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 ktoś gdzieś jeszcze podał TO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Ja nacinam nozem, a potem nagniatam ostrzem szczeline w przypadku zawiasow plastykowych, a nawiercam w srodku otwor przy zawiasach CA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur z kołobrzegu Opublikowano 28 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 patentu z wiertełkiem nie znałem , akurat teraz właśnie zamierzam zabrać sie za mocowanie zawiasów - wypróbuje ten sposób Mam kolejne pytanie . Jaka odległość powinna być pomędzy zawiasami w modelu spalinowym na silnik 8 cm i o rozpiętości 150 cm ? :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 28 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 Daj po 3 zawiasy na lotek ( dwa na skraju lotki okolo 3cm od końca) i jeden po srodku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 28 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 Warto rozmiescic z 5-6 zawiasow na kazda lotke. A w przypadku zawiasow CA warto dac dwa zawiasy, pomiedzy ktorymi umiescisz dzwignie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.