kossimon Opublikowano 21 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 Cześć, Zanim zacząłem się bawić RC zbudowałem szybowiec Fregata: No i później go przerobiłem na RC i dodałem silnik. Stopka silnika z kit'u SIG'a: http://www.sigplanes.com/SIG-Power-Pod_p_77.html Silnik redox 450/1200 Pakiet 850/7,4 Masa całości w okolicach 450g SW i SK to kawałki balsy przymocowane na taśmę 3M'a do sterów, wygląda to tak: To jedyny samolot rc, który póki co potrafię w miarę kontrolować Lata to tak: Cała przeróbka to 3h pracy. Nie licząc odbiornika - cały koszt to około 160pln (silnik 45, pakiet 45, power pod 30 - ale to można z odpadów praktycznie zbudować, 30 serwa, bowdeny 10) Może za pięknie to nie wygląda, ale przynajmniej lata lekko, łatwo i przyjemnie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajaner Opublikowano 22 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 Fajny pomysł. To następny przykład że stary szybowiec można przerobić na RC. Powodzenia w dalszych próbach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wacek.matuszak Opublikowano 22 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 Zastanawiam się czy nie należałoby poeksperymentować ze skłonem ,bo przy dodaniu gazu mocno ciągnie go w górę.Zakładam że wyważony jest poprawnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kossimon Opublikowano 31 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 Wyważony był poprawnie, podkładka pod statecznik załatwiła sprawę Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi