From_heaven Opublikowano 29 Czerwca 2008 Opublikowano 29 Czerwca 2008 Jak w tytule, przymierzam się do zakupu tego samolotu. Docelowo chciałbym też umieścić w nim zestaw FPV. Niektórzy odradzają takie rozwiązanie, bo za ciężki itp. ale ja się na razie uparłem. Czy ktoś może podzielić się uwagami na temat tego samolotu? Pozdrawiam i dziękuję, Łukasz
Tomek Opublikowano 29 Czerwca 2008 Opublikowano 29 Czerwca 2008 Alchemik , kolega miał ten model ( o ile się nie mylę ,bo ta Cessna jest robiona przez 3 producentów). Lata dość szybko i jak na RC CAM to średnio na jeża się nadaje. Nie to że się nie da ,ale czym wolniej tym lepsze filmy , Cessna do wolnych nie należy(sama w sobie jest już dość ciężka)
From_heaven Opublikowano 29 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 29 Czerwca 2008 Aha, to znaczy przepraszam, ale pomyliły mi się pojęcia, i chodzi mi o FPV. Zdjęcia próbuję robić z helikoptera, ale tutaj jeszcze długa droga przede mną, bo silnik nitro wzbudza takie wibracje, że ostre jest jedno zdjęcie na dziesięć.
kamil_rc Opublikowano 29 Czerwca 2008 Opublikowano 29 Czerwca 2008 Ja miałem ten modelik i minusem była tylko waga ale dała sie latać tylko trzeba było mieć odpowiedzenia prędkość do startu. Był to mój pierwszy model spalinowy i sobie chwale.
From_heaven Opublikowano 29 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 29 Czerwca 2008 Aha, a jak jest ze składaniem skrzydeł? Bo w sklepie powiedzieli, że się składają, ale jak oglądałem zdjęcia to już mam wątpliwości.
kamil_rc Opublikowano 30 Czerwca 2008 Opublikowano 30 Czerwca 2008 Skrzydła u mnie składały sie na 3 części (centropłat i uszy). Ja jednak skleiłem skrzydła na stałe bo składanie takich małych skrzydeł było dla mnie nieopłacalne po prostu strata czasu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.