From_heaven Opublikowano 29 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 Jak w tytule, przymierzam się do zakupu tego samolotu. Docelowo chciałbym też umieścić w nim zestaw FPV. Niektórzy odradzają takie rozwiązanie, bo za ciężki itp. ale ja się na razie uparłem. Czy ktoś może podzielić się uwagami na temat tego samolotu? Pozdrawiam i dziękuję, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 29 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 Alchemik , kolega miał ten model ( o ile się nie mylę ,bo ta Cessna jest robiona przez 3 producentów). Lata dość szybko i jak na RC CAM to średnio na jeża się nadaje. Nie to że się nie da ,ale czym wolniej tym lepsze filmy , Cessna do wolnych nie należy(sama w sobie jest już dość ciężka) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 29 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 Aha, to znaczy przepraszam, ale pomyliły mi się pojęcia, i chodzi mi o FPV. Zdjęcia próbuję robić z helikoptera, ale tutaj jeszcze długa droga przede mną, bo silnik nitro wzbudza takie wibracje, że ostre jest jedno zdjęcie na dziesięć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 29 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 Ja miałem ten modelik i minusem była tylko waga ale dała sie latać tylko trzeba było mieć odpowiedzenia prędkość do startu. Był to mój pierwszy model spalinowy i sobie chwale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 29 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 Aha, a jak jest ze składaniem skrzydeł? Bo w sklepie powiedzieli, że się składają, ale jak oglądałem zdjęcia to już mam wątpliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 Skrzydła u mnie składały sie na 3 części (centropłat i uszy). Ja jednak skleiłem skrzydła na stałe bo składanie takich małych skrzydeł było dla mnie nieopłacalne po prostu strata czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.