rafal1028 Opublikowano 31 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 Witam ponownie.Mam pytanie dotyczące ładowania pakietu 2200mAh ładowarką redox v2.Czy to normalne że mimo że ustawiam prąd ładowania 2,2A to ładowarka ładuje prądem 0,1-0,3A???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 31 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 Tak, jeśli pakiet już jest bliski naładowania (napięcie na celi/celach 4.19.4.20V) i ładowarka wchodzi w balansowanie cel małym prądem. To normalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal1028 Opublikowano 31 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 Tak, jeśli pakiet już jest bliski naładowania (napięcie na celi/celach 4.19.4.20V) i ładowarka wchodzi w balansowanie cel małym prądem. To normalne. Ok.A czy jeżeli mam średnio na celach 4,18-4,20V to oznacza że bateria jest prawie full czy to nie ma nic wspólnego z naładowaniem?Czy może być sytuacja że bateria jest rozładowana a mimo to napięcie będzie bliskie 4,20 na cele?.Pytam bo nie wiem kiedy bateria będzie przykładowo naładowana w 80-90%(wiem że jak bedzie max to ład.sama to powie).I jeszcze jedno pytanie.Ile powinno trwać średnio czasu ładowanie baterii 2200mah tą ładowarką.Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 31 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 Ok.A czy jeżeli mam średnio na celach 4,18-4,20V to oznacza że bateria jest prawie full czy to nie ma nic wspólnego z naładowaniem? Tak, jeśli pakiet już jest bliski naładowania (napięcie na celi/celach 4.19.4.20V) Natomiast to (jak i powyższe) Czy może być sytuacja że bateria jest rozładowana a mimo to napięcie będzie bliskie 4,20 na cele? skłania mnie do refleksji, że nie czytałeś za wiele na temat dziedziny, którą chcesz się zająć. Zacznij od lektury o bateriach i ich ładowaniu. Tu masz jeden z wielu watków na ten temat. Posty sa niechrnologicznie, ale zadałem sobie trud i tu jest pierwszy post w wątku Li-pole dla początkujących Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi