Włodek Ulas Opublikowano 2 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 Witam Czy jest już jakiś szczęśliwy :wink: użytkownik tego modelu? Wszelkie opinie + i - mile widziane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJDIT Opublikowano 2 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 A czy w ogóle są jacyś szczęsliwi użytkownicy akrobacyjnych modeli tej firmy ? ;p heh Nie mogłem się powstrzymać ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coach Opublikowano 2 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 A czy w ogóle są jacyś szczęsliwi użytkownicy akrobacyjnych modeli tej firmy ? ;p hehNie mogłem się powstrzymać ;-) to jaką firme byś polecił ? (model do silnika DA50 i cena żeby nie kosiła z nóg) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 2 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 C-arf, Top Model, Wild Hare, Orion model to tak na szybko z głowy. Ale nie ma co generalizować i upraszczać wyboru do firmy. Raczej trzeba rozpatrywać konkretny model. W przypadku cm pro jednak generalizowanie niestety sprawdza się... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coach Opublikowano 2 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 C-arf, Top Model, Wild Hare, Orion model to tak na szybko z głowy. a gdzie je kupić? przesyłka z Usa to ponad połowa ceny modelu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Rzedzicki Opublikowano 2 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 Polecam yaka z www.hobby-fans.com 270 dolców plus 200 przesyłka plus vacik od zanizonej przez miłego Danny Liu faktury celnej Model lata naprawdę super, waży koło 8 kilo z pół litrem paliwa i ciężkimi pakietami. Na przesyłke EMS czekasz koło tygodnia, potem od Twojej upierdliwości zależy jak szybko ją odprawią. Mi się udało na 8 dzień mieć model w domu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 Takich modeli szukaj w Mix Model : http://mixmodel.esco.pl/index.php, a c-arf u Pana W. Chmielewskiego, www.wieslawchmielewski.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkarll Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 C-arf, Top Model, Wild Hare, Orion model to tak na szybko z głowy. a gdzie je kupić? przesyłka z Usa to ponad połowa ceny modelu? Nie mam pojęcia dlaczego akurat chcesz kupować w USA ( chyba nie z powodu niskiej ceny skoro przesyłka taka droga ) a w/w modele można kupić w polsce , C-arf u Pana Wiesława Chmielewskiego , Top Mode i Wild Hare sprowadzi ci np. MIXMODEL , a Orion Model można zamówić w Modelpartner Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodek Ulas Opublikowano 3 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 Panowie troszeczkę odbiegacie od wątku Modele z CMPro to nie 3D ,są raczej do latania bardziej spokojnej akrobacji,i wydaje mi się że tak należy je traktować.Edge i EXTRA 2m ze względu na cenę i opisy niektórych posiadaczy wydają się dość atrakcyjne dla tych co nie lubią lub nie potrafią jeszcze tak latać ofertą .Sam jestem zainteresowany zakupem takiego modelu (pierwszy na benzynę )i nie chcę wyłożyć dużych pieniędzy na początek.Jeśli mi się spodoba to wiadomo że w miarę jedzenia apetyt rośnie.Więc jeśli można to prosiłbym o wypowiedzi w tym kontekście dotyczące modeli z CMPro jako modeli dla zaczynających przygodę z dużymi modelami Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coach Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 witam mam extre 330l z cm-pro z silnikiem DL50. model wg mnie nie jest najgorszy do ropoczęcia przygody z benzyną. ładnie prezentuje się w powietrzu i cieszy oko przelatując nisko nad pasem - wymaga jednak sporo umięjętności w pilotowaniu. (jest to mój pierwszy sportowy model a wcześniej ujeżdżałem duże trenerki). spotkałem na tym forum wiele opinii, że cm pro jest do d... lecz na youtube ludzie latają tymi modelami i to całkiem fajnie. powiem tak - jak masz duże doświadczenie w lataniu samolotami typu extra katana czy edge i chcesz ostro polatać to kup lepszy model a jak chcesz polatać sobie rekraacyjnie to kup cm-pro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkarll Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 moim skromnym zdaniem dla kogoś kto zaczyna przygodę z akrobacją , potrzebny jest dobrze latający model , który wybacza błędy pilota , a nie "cegłolot" z CMPRO , pozatym temat założyłeś w dziale akrobacja 3D , więc nie pytaj o modele do spokojnej akrobacji , model z cmpro na początek to najlepszy sposób żeby się zniechęcić do akrobacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coach Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 moim skromnym zdaniem dla kogoś kto zaczyna przygodę z akrobacją , potrzebny jest dobrze latający model , który wybacza błędy pilota , a nie "cegłolot" z CMPRO , ...za skromne 900 euro a nie 900 pln Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodek Ulas Opublikowano 3 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 Latam RC parę lat.Przerobiłem f3a, fun fly i chciałem spróbować coś większego. Widziałem w akcji modele różne z CMPro .Extre 330L znam ale Edge 2m to nowy model całkowicie konstrukcyjny i może ktoś już ma(a sprzedano ich trochę).Waham się między Extrą a Edgiem(silnik Dl50 mam ,serwa i pozostałe wyposażenie),więc pozostał tylko model a jak wspominałem na początek nie interesuje mnie 3d tylko oswojenie się z lotem dużym modelem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 To chcesz model dobry czy tani? Jeżeli chcesz dobry i tani to kup dwa, jeden dobry, drugi tani. Niestety takie mamy realia. Kupowanie bubla to tak naprawdę strata pieniędzy. Mniejszych pieniędzy? ale tak czy inaczej strata... edit Ale dlaczego oswajać sie z modelem, który kiepsko lata? dobrym modelem wcale nie trzeba latać 3d akrobacja klasyczna na nim też zdecydowanie lepiej wychodzi i bezpieczniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coach Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 ...dziś dostałem to z modelpartner. przejżyj - może coś wybierzesz cytuję... na stanie mam: 1. Extra 2040 mm http://www.modelpartner.ig.pl/sklep/?p=productsMore&iProduct=918&sName=extra-300-160-r 2. Katana 2130 mm http://www.modelpartner.ig.pl/sklep/?p=productsMore&iProduct=923&sName=katana-2-1 3. Diablotin 2200 mm http://www.modelpartner.ig.pl/sklep/?p=productsList&sWord=diablotin Leszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodek Ulas Opublikowano 3 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 Te oferty znam.Szukam modelu już długo.Mam w opcji jeszcze z Arthobby Katanę,jest trochę lżejsza(jeśli podane dane się zgadzają ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coach Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 wydaje mi się, że to może być też cm-pro sprzedawane pod nazwą jamara. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodek Ulas Opublikowano 3 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 Tak to wygląda.Ale na str. CMPro tych modeli nie ma.Na filmie nawet fajnie to lata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coach Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 z cmpro mam już pewne doświadczenie i tak naprawde nie wiem czy model jest do bani czy osoba nim sterująca. też szukam czegoś "lepszego" bo moja extra już troszkę przeszła... 8). podczas tych poszukiwań stwierdziłem, że z 1500-1800 minimum trzeba będzie ze skarbonki wyciągnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coach Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 ... chyba, że masz jakiś pomysł jak tanio przesłać model do polski z usa??? może nawet kilka modeli... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.