Kostek Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 nteresuje mnie 3d tylko oswojenie się z lotem dużym modelem Z kolegą kupiliśmy po takim cudaku. http://shop.lindinger.at/product_info.php?cPath=1130_1138&products_id=69484 Przesyłka 18 euro.Trochę przerażało mnie malowanie , ale na modelu wygląda dużo lepiej niż na zdjęciu.U kolegi lata na XY 50 cm za 166USD i prawie standardowych serwach.U mnie DL50 i serwa mocniejsze.W spokojnej akrobacji model Marka jest wyśmienity , ale pazurki pokazuje dopiero na Dl 50 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 tak naprawde nie wiem czy model jest do bani czy osoba nim sterująca. Pokaż mi film z modelem cm-pro, który udowadnia Tobie, że te modele dobrze latają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coach Opublikowano 14 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 Po waszych radach zamówiłem Yaka top model 2,29m. Z extrą faktycznie sobie trochę nie radziłem - sprawdzę więc innego producenta - jestem pełen optymizmu i nadzieji, że skończy się moja nierówna walka w powietrzu z modelem. Jeżeli moja teoria się sprawdzi rozstane się też z cm-pro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkarll Opublikowano 14 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 Dobry wybór , aczkolwiek do 50 tki lepszy by był ten 2,16 m w Nastiku kosztuje niecałe 1900zł , w tym 2,29 m będziesz musiał pomyśleć o rezonansie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coach Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Te oferty znam.Szukam modelu już długo.Mam w opcji jeszcze z Arthobby Katanę,jest trochę lżejsza(jeśli podane dane się zgadzają ) witam właśnie przed momentem wypakowałem Yaka z pudełka. Jeszcze nie wypakowałem go z folii a różnice w wykonaniu modelu odrazu widać. Przepaść między cmpro a wspomnianym top model jest K O L O S A L N A. Nie wiem jak będzie to latało ale już wiem że z cm-pro się pożegnam. Jeżeli mogę coś Ci doradzić to zainwestuj trochę więcej a nie będziesz żałował. Modele benzynowe są piękne ale niestety kosztowne. Więc jeżeli liczyłeś że sam model silnik i serwa to koszt ok 3000 zł to spokojnie tysiąc musisz do interesu dołożyć ale będziesz naprawde zadowolony. zrobisz jak uważasz - pamiętaj, że skąpy traci dwa razy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Achim Opublikowano 19 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 Myślę że modele cmpro nie są do końca takie złe. Oto filmik z moich lotów Extrą 2m ZDZ 40 7100g. http://pl.youtube.com/watch?v=fbP1K59mHw0&feature=related Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkarll Opublikowano 19 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 No mnie ten filmik do zakupu tej extry raczej nie zachęcił , wygląda to raczej na walke z modelem a nie na torque rolle , naprawde polecił byś ten model jako dobrze wykonany i dobrze latający , a tak na marginesie gratuluje umiejętności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Achim Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Przyznaję Ci rację. Do lądowania bardzo trudny.Wszystkie komponenty włożyłem extremalnie lekkie , mimio to waga przekroczyła 7kg. Model nie wybacza żadnych błędów ale za to uczy samodyscypliny. Każdy następny model będzie na pewno łatwiejszy w pilotażu. Ten model bardzo dużo mnie nauczył , jednak nie poleciłbym go innym. Model 2 metrowy max 5.5 , 6 kg z paliwem. Przed kupnem najlepiej zważyć sobie to co do niego włożymy i dodać do wagi paczki z modelem którą dostaniemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubk Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Witam, a mnie się podobało ! Doskonale wiem jaki jest poziom adrenaliny przy figurach 3D tuż nad ziemią i to modelem ,który nie jest depronem. Uważam ,że możesz być zadwolony z przedstawionego na filmie torque rolla. Szczerze mówiąc to nie myślałem,że tą extrą w ogóle tak można, ale i tak jej nie kupię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkarll Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 Doskonale wiem jaki jest poziom adrenaliny przy figurach 3D tuż nad ziemią niestety z czasem poziom adrenaliny coraz mniejszy :lol2: i trzeba szukać coś nowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubk Opublikowano 22 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 niestety z czasem poziom adrenaliny coraz mniejszy :lol2: i trzeba szukać coś nowego Widzę ,że w planach jakiś większy model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.