Kostek Opublikowano 4 Lipca 2008 Opublikowano 4 Lipca 2008 nteresuje mnie 3d tylko oswojenie się z lotem dużym modelem Z kolegą kupiliśmy po takim cudaku. http://shop.lindinger.at/product_info.php?cPath=1130_1138&products_id=69484 Przesyłka 18 euro.Trochę przerażało mnie malowanie , ale na modelu wygląda dużo lepiej niż na zdjęciu.U kolegi lata na XY 50 cm za 166USD i prawie standardowych serwach.U mnie DL50 i serwa mocniejsze.W spokojnej akrobacji model Marka jest wyśmienity , ale pazurki pokazuje dopiero na Dl 50
rabbitlkr Opublikowano 4 Lipca 2008 Opublikowano 4 Lipca 2008 tak naprawde nie wiem czy model jest do bani czy osoba nim sterująca. Pokaż mi film z modelem cm-pro, który udowadnia Tobie, że te modele dobrze latają.
Coach Opublikowano 14 Lipca 2008 Opublikowano 14 Lipca 2008 Po waszych radach zamówiłem Yaka top model 2,29m. Z extrą faktycznie sobie trochę nie radziłem - sprawdzę więc innego producenta - jestem pełen optymizmu i nadzieji, że skończy się moja nierówna walka w powietrzu z modelem. Jeżeli moja teoria się sprawdzi rozstane się też z cm-pro.
darkarll Opublikowano 14 Lipca 2008 Opublikowano 14 Lipca 2008 Dobry wybór , aczkolwiek do 50 tki lepszy by był ten 2,16 m w Nastiku kosztuje niecałe 1900zł , w tym 2,29 m będziesz musiał pomyśleć o rezonansie
Coach Opublikowano 17 Lipca 2008 Opublikowano 17 Lipca 2008 Te oferty znam.Szukam modelu już długo.Mam w opcji jeszcze z Arthobby Katanę,jest trochę lżejsza(jeśli podane dane się zgadzają ) witam właśnie przed momentem wypakowałem Yaka z pudełka. Jeszcze nie wypakowałem go z folii a różnice w wykonaniu modelu odrazu widać. Przepaść między cmpro a wspomnianym top model jest K O L O S A L N A. Nie wiem jak będzie to latało ale już wiem że z cm-pro się pożegnam. Jeżeli mogę coś Ci doradzić to zainwestuj trochę więcej a nie będziesz żałował. Modele benzynowe są piękne ale niestety kosztowne. Więc jeżeli liczyłeś że sam model silnik i serwa to koszt ok 3000 zł to spokojnie tysiąc musisz do interesu dołożyć ale będziesz naprawde zadowolony. zrobisz jak uważasz - pamiętaj, że skąpy traci dwa razy.
Achim Opublikowano 19 Października 2008 Opublikowano 19 Października 2008 Myślę że modele cmpro nie są do końca takie złe. Oto filmik z moich lotów Extrą 2m ZDZ 40 7100g. http://pl.youtube.com/watch?v=fbP1K59mHw0&feature=related
darkarll Opublikowano 19 Października 2008 Opublikowano 19 Października 2008 No mnie ten filmik do zakupu tej extry raczej nie zachęcił , wygląda to raczej na walke z modelem a nie na torque rolle , naprawde polecił byś ten model jako dobrze wykonany i dobrze latający , a tak na marginesie gratuluje umiejętności
Achim Opublikowano 20 Października 2008 Opublikowano 20 Października 2008 Przyznaję Ci rację. Do lądowania bardzo trudny.Wszystkie komponenty włożyłem extremalnie lekkie , mimio to waga przekroczyła 7kg. Model nie wybacza żadnych błędów ale za to uczy samodyscypliny. Każdy następny model będzie na pewno łatwiejszy w pilotażu. Ten model bardzo dużo mnie nauczył , jednak nie poleciłbym go innym. Model 2 metrowy max 5.5 , 6 kg z paliwem. Przed kupnem najlepiej zważyć sobie to co do niego włożymy i dodać do wagi paczki z modelem którą dostaniemy.
jakubk Opublikowano 20 Października 2008 Opublikowano 20 Października 2008 Witam, a mnie się podobało ! Doskonale wiem jaki jest poziom adrenaliny przy figurach 3D tuż nad ziemią i to modelem ,który nie jest depronem. Uważam ,że możesz być zadwolony z przedstawionego na filmie torque rolla. Szczerze mówiąc to nie myślałem,że tą extrą w ogóle tak można, ale i tak jej nie kupię
darkarll Opublikowano 21 Października 2008 Opublikowano 21 Października 2008 Doskonale wiem jaki jest poziom adrenaliny przy figurach 3D tuż nad ziemią niestety z czasem poziom adrenaliny coraz mniejszy :lol2: i trzeba szukać coś nowego
jakubk Opublikowano 22 Października 2008 Opublikowano 22 Października 2008 niestety z czasem poziom adrenaliny coraz mniejszy :lol2: i trzeba szukać coś nowego Widzę ,że w planach jakiś większy model.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.