Skocz do zawartości

RWD5- by Skazoo

Shin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ok, dziękuję za pomoc. Jeszcze tylko kupię folie pakową i będę robił zawiasy...

A może wiecie skąd wziąć takie małe mocne magnesy? Bo chcę zrobić otwieraną maskę silnika.

• Odpowiedzi 84
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

mozesz wziac kuchenne, z lodowki :P

Chociaz ja mam rowniez maske silnika otwierana(dostepdo regulatora i silnika i pakietu), lecz zamykam ją na recepturke :P

Opublikowano

Raczej mi rodzice nie pozwolą lodówki zmasakrować... :)

Może wykombinuję jakiś zatrzask albo coś takiego. Już wiem.

3d1a72dca9353c5d.png

Opublikowano

Nie mam na mysli magnesow uzytych do budowy lodowki, tj zamykanai drwi, tlyko te male do przyczepiania akrteczek itp, jesli masz ;]

W drogeri kupisz tez takie ;p

Opublikowano

Posłuchaj Pawła. Jak masz zamiar robić z drutu to już lepiej użyć taśmy w kolorze kadłuba. Będzie łatwiej, szybciej i estetyczniej. Ja tak robię:

2adf6edb70c5b37a.jpg

I maska i owiewka w tym modelu jest na taśmę :wink:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Bo długiej przerwie powracam.

Więc rzeczy w które chcę wyposażyć mój samolot:

1. Silnik, regulator : http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=4852

2. serwa : http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=662

3. akumulator : http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6308&Product_Name=ZIPPY_1300mAh_3S1P_20C

Chcę wszystko kupić na hobbycity.com.

Zastanawiam się tylko nad ładowarką i aparaturą, doradźcie mi jaką kupić...

Opublikowano

Shinie doswiadczeni modelarze polecaja do RWD bardziej silniki o mniejszym KV a wiekszym smigle. Bodajze 2410-12T

Co do ladowarki - jesli czas ladowania nie jest dla Ciebie problemem wystarczy Ci E-sky badz Turnigy te proste za pare dolcow. Jednak gdy bedziesz chcial ladowac szybciej to potrzebujesz minimum to o czym Grzesiek wspomnial. Sam taka posiadam i jestem bardzo zadowolony. Ladowarka na lata, do wszystkiego.

pozdrawiam

edit: widze ze odpisales gdy ja pisalem posta, nie ma mozliwosci naladowania 2 lipoli na raz ta ladowarka. Do tego potrzebujesz minimum ta za 40$. Aparatura - To zalezy ile masz na to pieniedzy.

Opublikowano

Kup uzywanego E-sky 4ch i taki sam odbiornik jesli chcesz juz latac. Jesli Ci sie nie spieszy to dozbieraj pieniedzy i kup aparature 6ch z komputerem. Byla mowa o tym w dziesiatkach tematow :) Jedna zasada - albo najtansza albo z komputerem, nie warto isc na polsrodki.

Co do ladowarki... doloz te 12 dolcow i kup Turnigy, naprawde nie pozalujesz.

Opublikowano

Da radę,chodzi Ci o 2 pakiety po 3 cele,najlepiej tej samej pojemności?

Ładowarka może max. ładować 6 cel możesz ściągnąć sobie instrukcję.

Opublikowano

Ta ladowarka w trybie normalnym laduje godzine. Ladujesz pradem 1C. Kable oczywiscie mozesz dokupic, tylko pytanie czy na prawde jest Ci to potrzebne? Laduj osobno jak wszyscy, nie szalej :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.