Gość Anonymous Opublikowano 2 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 Witam wszystkich forumowiczów / maniaków modeli latających i nie latających też bo na pewno i tacy tutaj bywają. Żeby miało to ręce i nogi to może napiszę kilka słów o sobie. A więc mam na imię Piotr i mieszkam sobie na kresach byłej Galicji (południowe okolice Krakowa), lat mam dopiero 24 Modelarstwem interesowałem się jak byłem młodszy a z przyczyn konieczności zarobku nie miałem na to za bardzo czasu, obecnie czasu mam dużo więc pomyślałem że czemu by nie spróbować jeszcze raz... Tylko tym razem z modelami latającymi. Planuje zakup na start motoszybowca albo szybowca bez napędu i modyfikacji na silnik elektryczny. Nie do końca jestem pewien wyboru, ponieważ na alledrogo znalazłem tylko 2 które by mnie interesowały. Discus o rozpiętości skrzydeł 2.6m oraz mocno używany DG 600 o rozpiętości 3.27m. Ważna duża powierzchnia skrzydła. Bez bicia przyznam że nie jestem pewien silników które do nich ewentualnie bym zakupił : TURNIGY C3542, Outrunner HX 3548B lub Turnigy o ciągu do około 5kg. Motoszybowiec ten chciał bym wykorzystać jako platformę do testów autopilota oraz kamery Pan/Tilt które po ewentualnie udanych testach chciał bym umieścić w finalnej wersji mojego pomysłu. Mam nadzieje że z czasem uda mi się zdobyć od was informacje (groźnie brzmi ) których potrzebuje a gdy sam nabiorę doświadczenia to będę mógł się nim podzielić z innymi. Pozdrawiam agrafek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.