mikpasz Opublikowano 21 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 Witajcie, Kompletuje nową łódź i zastanawiam się jakie zabezpieczenie przed nadmiernym rozładowaniem zastosować. Czy mogę polegać na LWC ustawionym na 3,2 v? Czytałem, że pod obciążeniem baterie mają mniejsze napięcie i tak myślę, że jeśli bateria pod obciążeniem będzie miała 3,2 v, to bez około 3,5 v. Jeśli jest tak jak myślę to nie chyba nie potrzebuję żadnego innego zabezpieczenia? Ponieważ zasilanie wróciło by w ciągu paru sekund i wtedy mógł bym dopłynąć do brzegu, prawda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebka34 Opublikowano 21 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 Z tego co sie orientuje to programowanie regulatora na li-pol regulator czuwa nad nadmiernym wyładowaniem pakietu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 21 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 65 procent dostępnej pojemności akumulatora to max co możesz wyciągnąć podczas pływania jesli chcesz aby akumulatory żyły dlugi czas. Akumulatora nie zabija napięcie tylko temperatura. Pływaj na stoper bo to jedyne sensowne rozwiązanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikpasz Opublikowano 22 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 A czy da się programować regulator bez karty programującej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 22 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Prawie każdy się da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikpasz Opublikowano 22 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Co to jest timing? Czy jeśli będę miał wał giętki mogę użyć biegu do tyłu? Czy może to uszkodzić wał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekK Opublikowano 22 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Co to jest timing? Czy jeśli będę miał wał giętki mogę użyć biegu do tyłu? Czy może to uszkodzić wał? Timing - kąt wyprzedzenia - sprawność silnika duży temat Wał giętki jeżeli linka to jest to wał jednokierunkowy jeżeli pręt to nie widzę problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi