kuba r. Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 Witam, zna może ktoś ustawienia do modelu trinity f3b? chodzi mi o środek ciężkości, wychylenia sterów oraz o używane miksery (np. klapy z lotkami, klapy z wysokością itp.)... wiem, że można zrobić to metodą prób i błędów, ale takim sposobem dobre ustawienie modelu Acacia II zajęło mi kilka miesięcy :jupi: chodzi głównie o lotki i środek ciężkości, które w locie F3F są kluczowe ... tak więc wszystkie uwagi mile widziane :wink: pozdrawiam, Kuba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stan Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 zapytam sie na rcgroups moge podac co ja uzywam na ESO, Lotki, gora 10mm dol 8mm klapy, (hamulec) tyle ille sie da w dol, lotki do gory 8mm (mix) klapolotki zeby byly rowno z lotkami, (mix) klapy i lotki do wysokosci - jak podciagam klapolotki w dol 4mm, a jak oddaje to 4 w gore. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stan Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 Na Trinity- wysokosc: gora; 5mm dol; 7mm kierunek: gora; 8mm dol; 10mm lotki: gora; 10mm dol; 4mm mix klapolotki: klapy sa 25% z tego co lotki sie ruszaja snap flap: caly splyw rowno w dol 8mm termica: caly splyw 5mm w dol i wysokosc 1mm dol Crow: Klappy: dol 60mm okolo 55 stopni lotki: do gory 10mm wysokosc: dol 6-7mm powinno dzialac ok powodzenia Stan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba r. Opublikowano 18 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2008 żeby ktoś nie pomyślał że nic się nie dzieje wrzucam kilka zdjęć z dzisiejszego latania, nie są rewelacyjne z racji tego, że robiłem je sam jednocześnie sterując :faja: dodatkowo aparat miał problemy ze złapaniem ostrości butterfly użyteczna rzecz latałem sobie na zboczu jak to zwykle w moim przypadku bywa, wiał wietrzyk może 2-3 m/s, było też parę kominów tak do wysokości 200-250m - więcej nie sprawdzałem bo szybko zamieniałem wysokość na prędkość :devil: ogólnie latanie tym modelem to czysta poezja ... rewelacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.