ROBERT908 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Witam wszystkich.Wczoraj zacząłem nowy projekt DC-3 skala 1:32.Model będzie statyczny (nie latający) i pewnie ktoś powie, że trafiłem na złe forum, ale od czegoś trzeba zaczynać Oczywiście zapomniałem o wymiarach rozpiętość skrzydeł 90cm długość kadłuba 61.25cm Pierwsze kroki 1
aethersis Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Moim zdaniem bardzo fajny początek przygody z modelarstwem! Pamiętaj że modelarstwo lotnicze to nie tylko zabawa, ale także prawdziwy fach z bardzo długą historią - dzięki niemu można było testować w mniejszej skali aerodynamikę i właściwości lotne prawdziwych samolotów jeszcze przed budową maszyny kierowanej przez pilota. Wiele modeli nie posiadało żadnego napędu i powstawały one jedynie w celu testów w tunelu aerodynamicznym. Jeśli dasz sobie radę z tym modelem, to spokojnie będziesz mógł pójść w kierunku własnych konstrukcji balsowych i zbudować np latającego Wicherka
ROBERT908 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Zbudowałem już jeden szybowiec z balsy o którym pisałem wcześniej (ORLIK F1H) Do wieczora pewnie uda mi się złożyć cały kadłub.
ROBERT908 Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Przepraszam za przerwę we wpisach przesyłam kolejne zdjęcie.
ROBERT908 Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Dziękuję bardzo jutro biorę się za skrzydła.
Rekomendowane odpowiedzi