diem Opublikowano 11 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2008 Witam, Poniewaz za cholere nie potrafilem znalesc wolnego czasu dzis wchodzac do firmy wpadlem na wspanialy pomysl - biore dzien urlopu Po 10 godzinach ciezkiej pracy skonczylem RWD, najdluzej trwalo czekanie az sie wszystko poskleja (wpadlem w szal tworzenia). Po skonczeniu modelu postanowilem go wlozyc na wage. I stąd pytanie: ILE WAŻĄ WASZE RWD?? Moj 525gr bez podwozia - (pakiet 1550mha 15c). Nie jest za lekki?? Jeszcze go nie okleilem, tylko przed pierwszym oblotem krawedzie i takie tam. ah, kilka fotek z budowy, a noż sie komuś przydadzą (dzisiaj fotek nie robilem, nie mialem czasu, jutro pstrykne przed oblotem - nie wiadomo czy poleci) wyposazenie: aparatura Futaba 6EX 2.4ghz, mikroodbiornik futaby Silnik Ray CD2830/09 + GWS 10x4,7 Serwa Tower Pro SG-91R Regulator Tower Pro MAG-8 30A Pakiet E-sky 1550mha 15c ps. wiem wiem ze zle zamocowalem bowden do serw - poprawie przed oblotem Tak wyglada dzisiaj, niestety fotka robiona telefonem - jutro postaram sie o lepsza jakosc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diakon Opublikowano 11 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2008 Ładnie (starannie) go wykonałeś. No i szybko :wink: . Czy za lekki? Generalnie rzecz biorąc, im lżejszy model, tym lepsze loty! Mój elektryk z pakietem 1700mAh 11,1V na oko waży 400-500g.... Opisany w "średnich elektrykach", rozmiarowo myślę zbliżony do RWD. Na śmigle 9x5 śmiga bardzo fajnie, a pakiet starcza na kilkanaście minut, a jak wróce do chaty i zmierzę napięcie, to i tak mam napiecie na nim z reguły 11,4-11,5V. Dodam, że mój lipolek to już trochę poducha . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 11 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2008 No i szybko :wink: Czy ja wiem czy szybko... po obliczeniach wyszlo mi ze spokojnie da sie go w tydzien zbudowac... ja sie guzdralem 3 tygodnie z braku czasu ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diakon Opublikowano 11 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2008 Po 10 godzinach ciezkiej pracy skonczylem RWD, najdluzej trwalo czekanie az sie wszystko poskleja (wpadlem w szal tworzenia). 3 tygodnie? Hehe, a mnie zmyliło to co zacytowałem. Zwłaszcza ten szał tworzenia . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 11 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2008 . Zwłaszcza ten szał tworzenia . Dzis zrobilem wszystko czego nie ma na fotkach czyli prawie polowe... imho to szał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shin Opublikowano 11 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2008 Pięknie wykonane... A ile zapłaciłeś za całą elektrykę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 11 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2008 Pięknie wykonane...A ile zapłaciłeś za całą elektrykę? Aparatura (uzywana 3 miesiace) udalo mi sie kupic wraz z odbiornikiem, pakietem nimh i ladowarka za 400zl silnik RAY CD2830/09 0% 43.00zł serwa 2x Tower Pro SG-91R 0% 37.80zł smigla 3x GWS 10x4,7 0% 12.00zł 2 x Przedłużacz serwa 15 cm 0% 9.00zł regulator 1 x Tower Pro MAG-8 30A 0% 69.90zł ladowarka lipo 60zl - esky pakiet e-sky 1550mha 15c 119zl ale jak policzylem ile mnie wszystko wyszlo z przesylkami + material na rwd + narzedzia + benzyna i poszukiwania wszystkiego to cala zabawa z 850-900zl jak to nie wzleci w powietrze to beda jaja dopiero hehehe, nastepne zakupy (juz planuje easy glidera pro) robie w hobbycity, za granica wszystko duuuuuzo tansze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shin Opublikowano 12 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 Kurcze... Coraz bardziej się smucę bo chyba mnie nie stać na wyposażenie dla mojego RWD. Mam 1200 zł a chciałem sobie jeszcze kupić motorower. Chyba z motorowerem poczekam do następnych wakacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_F3J Opublikowano 12 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 Mam 1200 zł a chciałem sobie jeszcze kupić motorower. Chyba z motorowerem poczekam do następnych wakacji No,poczekaj! Latanie RC jest o wiele lepsze !! :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tost Opublikowano 12 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 poza tym to sie tak wydaje, ze to takie drogie Jak kupisz wszystko jednoczesnie, to rzecz jasna, ze sie chwycisz za glowe. jako przyklad podam, moj rwd. Z wlasnej licealnej kieszeni (kazda zlotowka zapracowana) zebralem fajny sprzet. Oczywiscie czesc wygralemw konkursie na forum, a cala reszte kompletowalem systematycznie od grudnia I to nie tylko aksesoria do rwd, lecz zapasy w postaci silnikow, regulatorow itp I w ciagu kilku najblizszych dni oblot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shin Opublikowano 12 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 Tylko, że ja jeszcze nie zarabiam :/ Ale chyba poczekam bo za 1200 zł żadnego fajnego motoroweru nie kupię... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 12 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 poza tym to sie tak wydaje, ze to takie drogie Jak powiedzialem wczoraj mojej przyszlej ex zonie ile na to wydalem to sie za glowe chwycila ps. Ok. godziny 16.00 pierwszy oblot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tost Opublikowano 12 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 tez nie zarabiam Ucze sie. Mam na mysi, tu trawnik u sasiadow, tu weekend jakas praca gdzies tam I sie zbiera Jak mama uslyszala ile to ksoztuje rowniez sie za glowe chwycila ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diakon Opublikowano 12 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 Ten silnik jest jakis wolnoobrotowy? Sorki za pisanie nie na temat . Shin - za 1200zł nie kupisz fajnego motorka? Jesteś w olbrzymim błędzie! Kupisz ETZ! A z motorowerów to daj sobie spokój ze skuterkami... Szajs chiński, no i paliwo mega drogie. Moje Etka pali 4-4,5l/100km i każdy wyjazd na stację jest bolesny dla mojej kiesy. No dobra, od tego jest w Hyde parku temat o motorach . Zainwestuj w modelarstwo - bo wydatek robisz raz, i sprzęt długo użytkujesz (o ile go nie rozwalisz). A za "paliwo" w postaci prądu na razie płacą rodzice :twisted: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 12 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 No i jestem po oblocie, coz to byly za emocje! pierwszy lot - model wyfrunal w gore i w lewo po czym zrobil beczke w dol - straty - smiglo i troszke popekal depron - poniewaz pakiet umiescilem w koszyczku z depronu to tylko depron sie polamal, reszta w idealnym stanie. Caly jestem mokry, bialy, trzese sie jak galareta przed drugim lotem - robie wychyl silnika w prawo i w dol, pakiet wkladam praktycznie pod sam silnik. drugi lot - cos pieknego, model zachowuje sie idealnie w powietrzu, brak najmniejszych problemow, steruje sie jak na symulatorze, zrobilem jedna petle, nie potrzebuje latac wiecej niz na polowie gazu a model szybuje cudownie, ladowanie w krzaczki pod nogi. pelna euforia. trzeci lot - tak samo jak w locie drugim, jest wszystko pieknie tylko chce juz ladowac, model szybuje w moja strone i zawial mocniejszy wiatr, lecial w drzewa, postanowilem wyciagnac model z opresji - full gaz i ciagnalem go do gory, model zrobil petle i..... ZLAMALO SIE SKRZYDLO, model walnal w ziemie. straty - nowe skrzydla - tym razem bede je wzmacnial - - przod modelu do ponownego klejenia, wszystko popekane, troche depronu i listwek - bedzie jak nowy, smiglo poszlo sie kochac elektronika w pelni sprawna. reasumujac: COS CO ZROBILEM LATAŁO !! A najlepsze jest to ze z pewnoscia znow poleci! Silnik ma zdecydowanie nadwyzke mocy, nie musialem latac na wiecej niz 1/2 gazu. Skrzydla z depronu nadaja sie tylko do swobodnych lotow a ja jako ze wylatalem juz z .... hmm.. 30 godzin ... na symulatorze to postanowilem zrobic cos wiecej. niestety mam tylko filmiki z telefonu komorkowego straaaasznej jakosci na ktorych jest duzo wulgaryzmow dlatego ich nie ma co pokazywac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 12 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 To i ja się odezwę Nie podobają mi się na fotce te załamania pokrycia depronowego na krawędzi natarcia, byc może to jest przyczyna złamanego skrzydła. Piszesz że jesteś z Radzinkowa, jeśli tak to niedaleko mieszkamy, jak masz ochotę wpadnij kiedyś, pogadamy o "depronach" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 12 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 To i ja się odezwę Nie podobają mi się na fotce te załamania pokrycia depronowego na krawędzi natarcia, byc może to jest przyczyna złamanego skrzydła. Piszesz że jesteś z Radzinkowa, jeśli tak to niedaleko mieszkamy, jak masz ochotę wpadnij kiedyś, pogadamy o "depronach" Zlamalo sie miedzy 3 a 4 zebrem, czyli pierwsze miejsce bez wzmocnienia na ktore dziala najwieksza sila a trzymajace sie tylko na dwoch dzwigarach. To byl lot pionowy w dol i wyciagniecie 3 metry nad ziemia w gore, mysle ze ta konstrukcja po prostu nie daje rady tego wyciagnac. Imho do takich ewolucji trzeba bardziej wzmocnic skrzydla. Co do Pana propozycji - Z mila checia! Doprowadze model do porzadku i mozemy umowic sie na jakies loty Reszte na pm mysle ustalimy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shin Opublikowano 13 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2008 Shin - za 1200zł nie kupisz fajnego motorka? Jesteś w olbrzymim błędzie! Kupisz ETZ! A z motorowerów to daj sobie spokój ze skuterkami... Obraziłeś mnie! Nigdy bym sobie skuterka nie kupił. Bo w ogóle nie ma przyjemności z jazdy tym. Chciałem sobie Simsona kupić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 13 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2008 Shin... do takiego RWD to poproś kogoś by zamówił na UH... silnik 8$ serwa w zależności od lotek 3.65$ sztuka regiel 10$ pakiet 10-15$ wysyłka ~10$ i co, strasznie? a odbiornik to z apką pewnie masz/będziesz miał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shin Opublikowano 19 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2008 A dlaczego mam kogoś prosić? Sam nie mogę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.