AndrzejR Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Koledzy, Czy ma ktoś może, na sprzedaż, nadmiarowy statecznik pionowy do DLG, dostępny w Warszawie ? Złamałem mój a nie mam jak go naprawić albo zrobić od nowa, a weekend zapowiada się lotny. Interesuje mnie dowolny typ i może być też używany, byle by nie był złamany (taki mam ). Poproszę o informację na priva. Pozdrawiam Andrzej
pyton Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zawsze możesz z balsy zrobić- wprawdzie to nie to samo no ale zawsze jakaś alternatywa
d2f Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Moje stateczniki były już wiele razy łamane i okazuje się, że zawsze wystarczyło ca styro + taśma pakowa. Wyniki możesz obejrzeć w filmie na yt "d2f wj mistral" w momentach bliskich przelotów modeli. Co ciekawe - kolejne złamania wychodzą potem już w innych miejscach. Moje stateczniki w tych modelach to styro (xps itp) pokryte tkaniną szklaną . Robię to bardzo prosto: Zginanie na złamaniu celem wpuszczenia w statecznik ca - chodzi o to żeby obie warstwy tkaniny po obu stronach rdzenia nasączyc lekko klejem. Przy okazji klej ma też za zadanie skleic złamany rdzeń. Następnie prostowanie (jeszcze na mokry klej!) i oklejenie statecznika po obu stronach warstwą taśmy - równo wzdłuż złamania. Także jeszcze na mokry klej. Zostawiam to na 24h do wyschnięcia . Nie daję przyspieszacza bo bardzo osłabia
Rekomendowane odpowiedzi