DjTommi Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Witam. Zaobserwowałem wyciek paliwa w silniku DLE 85. Silnik jest zamontowany cylindrem do dołu. Na wolnych obrotach nic się nie dzieje tylko na wysokich. Nie wiem czy w tym otworze powinna być jakaś śruba? Tak ten silnik dostałem fabrycznie. Proszę o jakieś sugestie dlaczego tak się dzieje. Pozdro Tommi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanislaw Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Jest to miejsce do skręcenia połówek obudowy silnika .Musi być w kręcona śruba . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad 29 Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Tam jest szpilka ustalajaca, i nie powinno być zadnej śruby. Takie wycieki się zdarzają dość często . Mozna go rozpołowić i uszczelnić silikonem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 30 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2016 Tam jest szpilka ustalajaca, i nie powinno być zadnej śruby. Takie wycieki się zdarzają dość często . Mozna go rozpołowić i uszczelnić silikonem. Dokładnie tak tam ma być kołek a jak jest nie szczelne to silikon tylko w małych ilościach bo reaguje na paliwo żadna śruba . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi