DjTommi Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Witam. Zaobserwowałem wyciek paliwa w silniku DLE 85. Silnik jest zamontowany cylindrem do dołu. Na wolnych obrotach nic się nie dzieje tylko na wysokich. Nie wiem czy w tym otworze powinna być jakaś śruba? Tak ten silnik dostałem fabrycznie. Proszę o jakieś sugestie dlaczego tak się dzieje. Pozdro Tommi
Stanislaw Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Jest to miejsce do skręcenia połówek obudowy silnika .Musi być w kręcona śruba .
konrad 29 Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Tam jest szpilka ustalajaca, i nie powinno być zadnej śruby. Takie wycieki się zdarzają dość często . Mozna go rozpołowić i uszczelnić silikonem.
radziu45 Opublikowano 30 Września 2016 Opublikowano 30 Września 2016 Tam jest szpilka ustalajaca, i nie powinno być zadnej śruby. Takie wycieki się zdarzają dość często . Mozna go rozpołowić i uszczelnić silikonem. Dokładnie tak tam ma być kołek a jak jest nie szczelne to silikon tylko w małych ilościach bo reaguje na paliwo żadna śruba .
Rekomendowane odpowiedzi