prezes_wojtek Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Hej, Czy zna ktoś firmę / stronę które sprzedaje modele laminatowe właśnie średniej wielkości? Coś w okolicach 1-1,5m 1-4kg pod elektrykę. Nie chodzi mi o EDFy czy szybowce tylko o samolot śmigłowy. Popatrzyłem po znanych mi źródłach i jakoś nic nie ma w tym przedziale wielkości... Jeśli już coś jest to kadłub laminat a skrzydłą konstrukcja a konstrukcji właśnie chcę uniknąć. Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilos Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Generalnie żadna firma nie sprzedaje takich modeli bo to by się nie opłacało ponieważ laminat jest droższy niż balsa a po drugie jeśli balsa lata lepiej (chodzi o małe modele 1.2m np.) to poco robić laminaty których i tak nikt nie kupi bo jak już wspominałem są drogie a nie latają lepiej niż balsy ( przykład extreme flight lata zaje**ście więc po co laminat który może się okazać gorszym), Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi