Skocz do zawartości

E-drawing prośba o radę.

madrian

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam ten program i chciałem sobie wydrukować plany Piperka.

Niestety, próbowałem już chyba wszystkich ustawień w programie, a zawsze wychodzi tylko jedna kartka z mniej więcej fragmentem środka planu.

Może kotś poradzić, jak krok po kroku w tym programie wydrukować cały plan na kilku kartkach A-4?

EDIT:

Naprawdę nikt nie wie, jak ustawić w tym programie drukowanie planu większego od 1 kartki A4? :?

Wiem, zawsze mogę przeskalować, ale modelik o rozpiętości 20cm raczej nie bedzie zbyt lotny. Myślałem o innych programach do drukowania na kartkach, ale boję, się, że nie będą widzieć formatu dxf. A nawet jeśli zobaczą, to wydrukują mi w postaci takiej jak widać, czyli czarna kartka z kolorowymi liniami. Tak w każdym razie zapisuje E-drawing swoje pliki w formacie jpg. :(

A drukowanie całych czarnych kartek nie będzie chyba zbyt ekonomiczne.

Opublikowano

Nie znam konkretnie E-drawinga, ale najprawdopodobniej w oknie z wydrukiem będziesz miał opcję wyboru pola do wydruku. Wystarczy więc narysować siatkę z dokłądnym wymiarem kartek A4, i wybierać kolejne pola. To jest najczęściej używana technika do wydruków w programach cadowskich.

Opublikowano

Dziękuję za rady, ale już sobie poradziłęm.

Przekonwertowałem plany na format widziany przez Postereizę. Przed tym tylko trochę zabawy z programem graficznym - przekonwertowanie na kolorów na B/W i odwrócenie.

Plany się udały nawet, nawet. Następnym razem spróbuję podpowiedzianego sposobu.

Dziekuję.

Opublikowano

Najprościej to wyrysować siatkę z wymiarami mniejszymi nieco niż efektywny zakres wydruku. i Później drukować kolejne komórki takiej siatki, linie podziałowe można zastąpić samymi znacznikami rogów, dzięki temu jest bardzo łatwo skleić taki plan.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.