ZiMi Opublikowano 15 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 W czerwcu będąc na wakacjach nad Bałtykiem obserwowałem niecodzienne zjawisko atmosferyczne. W samo południe napłynął znad morza gęsty opar mgły. Widoczność na plaży spadła nagle do 30m. Nie czekając aż „czar” pryśnie odjechałem 1,5km w głąb lądu i zacząłem filmować… Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kreis84 Opublikowano 15 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 Wow :shock: Świetny film :!: Nie bałeś się że stracisz orientację we mgle?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killerus Opublikowano 15 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 Piękne, to jest to co ja chce zrobić, wzbić się ESem ponad warstwe chmur, mam nadzieję, że niedługo uda mi się tego dokonać !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZiMi Opublikowano 15 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 Jasne, że miałem obawy co do utraty modelu. Na szczęście 1,5 km od morza mgła była już dobrze rozrzedzona. Poprosiłem, więc mojego obserwatora aby podpowiadał mi gdzie są dziury w podstawie chmur-mgły. Kręciłem się tak aby obserwator mógł dostrzc przynajmniej zarys modelu. Czasami jednak znikałem na dobre :mrgreen: bo lot trwał w sumie ponad 20 min. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kreis84 Opublikowano 15 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 To nie tylko piękne widoki, ale jeszcze dreszczyk emocji był Tylko pozazdrościć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.