Skocz do zawartości

Pakiet Ni-Cd 1000mAh 8,4V i ładowarka 9,6VDC/130mA ale Ni-MH

ali1983

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.

mam pytanie; czy pakiet ni-cd 1000mah 8,4v mogę ładować za pomocą ładowarki od zabawki elektrycznej 7,5vDC/250mA/1,8VA lub ładowarki hiteca cg-s32 na końcówce od aparatury 9,6VDC/130mA ale Ni-MH?

Poprawiłem tytuł na bardziej konkretny :)

Hubert

Opublikowano

naładowałem ta od hiteca ale na razie nie mam możliwości-chęci sprawdzić, bo jest już późno i nie chce robić hałasu

Opublikowano

12godzin ładowania dało mniej-więcej 3minuty pracy silnika (speed 280)!!! może to regulator pracujący w zakresie 6-15 V. pakiet się przyda, ale latać na nim nie będę. bardziej ciągną mnie spaliny.

Opublikowano

Wygląda na to, że albo pakiet nie został naładowany, albo niestety wzionął już ducha.

Zmierz napięcie po rozładowaniu pakietu. I będziesz wiedział, czy to wina pakietu, czy ładowarki.

Opublikowano

ale pakiet jest fabrycznie nowy!!! tak przynajmniej pisało na allegro. kiedyś jak sprawdzałem pakiet 9,6V to też pochodził tak krótko.

Opublikowano

Fabrycznie nowy ? ale ile lat leżał i kto go zrobił ?

Znam kilka takich przypadków podobnych do Twojego.

A to że pakiet np 1000 mAh ,a wchodzi 200 mAh to bywa często z tymi pakietami noname.

A poza tym pakiet NiCd należało by FORMOWAĆ.

Opublikowano

pakiet kupiony na allegro od firmy mw-trendproducts. a jak mam zrobić FORMOWANIE??? na razie ładowałem go tylko raz i pochodził tyle co odłączył go regler

Opublikowano

podłączyłem dziś pakiet bezpośrednio do speed 280 - zrobił sie gorący sie po 30 sekundach i już w ogóle ten silnik nie chce na nim chodzić. chyba sie zgotował!!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.