LQ Opublikowano 16 Lipca 2008 Opublikowano 16 Lipca 2008 Witam. Dzis mój nowy silnik Silnik 3f D2830-09 odmówił posłuszeństwa po ledwo kilku dniach pracy - jestem zniesmaczony i w przypływie złości prawie wrzuciłem go do stawu!! Ale pomijając moje nerwy nie będę go reklamował bo dokonałem małych modyfikacji i reklamacja nie wchodzi w grę bo sprzedawca będzie marudził - ze to ze tamto ze to pewnie od tego - nie mam ochoty na takie przekomarzania. Silnik ma zwarcie na którymś z uzwojeń nie obraca sie tylko podskakuje - sprawdzałem regulator i pakiet na innym silniku i śmiga wiec wina nie leży po stronie pakietu. Potrzebuje pomocy kogos kto ten silnik naprawi czytaj przewinie - ja sie na tym nie znam - nie mam drutu ani mozliwosci sprawdzenia - czy znajdzie sie ktos kto pomoze mi z tym problemem?? jeśli tak to ile by mnie to kosztowało?
albi78 Opublikowano 16 Lipca 2008 Opublikowano 16 Lipca 2008 Najpierw rozbierz silnik i sprawdź czy nie odlutował się tylko przewód od uzwojenia - mi się tak wczoraj stało - dolutowałem przewód i wszystko ożyło a efekt był podobny jak u Ciebie - spróbuj
LQ Opublikowano 16 Lipca 2008 Autor Opublikowano 16 Lipca 2008 dzięki za info ale już wysłałem silnik do wawy do sklepu mam nadzieje ze coś z nim zrobią a jak nie to wymienia na nowy. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.