LQ Opublikowano 16 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2008 Witam. Dzis mój nowy silnik Silnik 3f D2830-09 odmówił posłuszeństwa po ledwo kilku dniach pracy - jestem zniesmaczony i w przypływie złości prawie wrzuciłem go do stawu!! Ale pomijając moje nerwy nie będę go reklamował bo dokonałem małych modyfikacji i reklamacja nie wchodzi w grę bo sprzedawca będzie marudził - ze to ze tamto ze to pewnie od tego - nie mam ochoty na takie przekomarzania. Silnik ma zwarcie na którymś z uzwojeń nie obraca sie tylko podskakuje - sprawdzałem regulator i pakiet na innym silniku i śmiga wiec wina nie leży po stronie pakietu. Potrzebuje pomocy kogos kto ten silnik naprawi czytaj przewinie - ja sie na tym nie znam - nie mam drutu ani mozliwosci sprawdzenia - czy znajdzie sie ktos kto pomoze mi z tym problemem?? jeśli tak to ile by mnie to kosztowało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albi78 Opublikowano 16 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2008 Najpierw rozbierz silnik i sprawdź czy nie odlutował się tylko przewód od uzwojenia - mi się tak wczoraj stało - dolutowałem przewód i wszystko ożyło a efekt był podobny jak u Ciebie - spróbuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LQ Opublikowano 16 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2008 dzięki za info ale już wysłałem silnik do wawy do sklepu mam nadzieje ze coś z nim zrobią a jak nie to wymienia na nowy. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.