hubertk Opublikowano 14 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 Witam Panowie, dziś w dniu trzecim posiadania V977 przestał działać. Wczoraj i przedwczoraj ustawiałem, aby heli nie chodził na boki czyli działałem Hover debugging. Dziś śmigła górne uderzyły w nogę od stołu w czasie manewrów, zatrzymałem heli i od tej pory wszystko stanęło. Heli reaguje na "gaz", ale nie rusza tylko tak drgał, oprócz tego reaguje tylko na drążek w prawo i kręcił się w okół własnej osi, ale tylko w jednym kierunku, kręci się tylne śmigiełko. Silnik jest wrzący. Co mogło się stać? Dziękuję za pomoc, Hubert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d2f Opublikowano 15 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 Da się kręcić ręcznie głównym wirnikiem w pełnym zakresie bez przeszkód? Mogła zablokować się przekładnia, mógł zepsuć się silnik głównego napędu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubertk Opublikowano 15 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 Da się kręcić silnikiem ręcznie w pełnym obrocie, silnik jest wrzący nie można go dotknąć... i do tego sprawa taka, że nie reaguje na ruch drążka w lewo, a tylko w prawo. https://www.youtube.com/watch?v=ZUl0lL8xOB8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luko Opublikowano 15 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 No jak wrzący to pewno ma zwarcie, albo na uzwojeniu, albo gdzieś na elektronice. Trochę śmiesznie to wygląda, trochę jak brak fazy, po objawach na zwarcie. Nie reaguje na drążek w lewo bo silnik ogonowy kręci w jedną stronę po to żeby przeciwdziałać obrotowi pochodzącemu od łopat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubertk Opublikowano 16 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 A można to jakoś naprawić samemu? Co prawda zgłosiłem do HobbyKinga, ale Oni na razie zastanawiają się co z tym zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 16 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 Na 100% nie ma uszkodzenia mechanicznego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubertk Opublikowano 16 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 A co masz na myśli? Jak to sprawdzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubertk Opublikowano 18 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2016 Na hoobykingu ocenili, że to awaria głównego silnika i niby mają mi go przysłać hmm ciekawe ile czasu im to zajmie.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazio Opublikowano 7 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 I jak Hubert, wyjaśniło się coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi