Motylasty Opublikowano 18 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2016 Bim Ber ( ToTo-25 ) odszedł do krainy wiecznych łowów. Właściwie to sam go tam wysłałem. Człek czasami głupieje, wydaje mu się że to już, że to ten moment. Mnie się też wydawało, że zrobię pętle dookoła filaru podtrzymującego dach hali sportowej. Zawadziłem i ..... poszedł w klepkę. http://motylasty.blogspot.com/2016/08/koniec-z-bim-brem.html Przeto postanowiłem szybko kolejny model halowy uskutecznić. Oki projekt modelu wygląda tak. Wycinanka z depronu. Waga tych elementów to 44 gramy. Wstępnie poskładałem wszystko do kupy. Rozpiętość modelu to 84 cm, długość ( bez silnika ) 95 cm. Wzmocnienia laminatowe pod serwa, powklejałem wszystkie dźwigary, popychacze, płat gotowy. Kadłub usztywniony i wzmocniony podwójnymi płaskownikami węglowymi 05 x 3 x 1000 Usterzenie poziome, dźwigar też z tego samego węgla. Wzmocnienie przodu kadłuba. Stateczniki pionowy. Wreszcie aerograf i malowanie. Po malowaniu składanie do kupy, wpierw kadłub, potem wklejanie prętów, doklejenie płata, wklejenie góry kadłuba itd. Tradycyjnie. Wszystko UHU-Porem Napędy z linek kevlarowych. Statecznik poziomy wymagał usztywnienia. Od góry i dołu na płasko wklejone płaskowniki 0,5 x 1,5. Montaż silnika, reglera i wreszcie w szpilkach Fotki przed samym oblotem, już na lotnisku. Waga z pakietem 300 mA 160 gram. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzycho Opublikowano 18 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2016 Jak zrobiłeś cięgna do lotek skoro wklejone na stałe w płat. Jakieś wahliwe są na załamaniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabul Opublikowano 18 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2016 Jaki dałeś silnik,śmigło i regulator. Tyle wzmocnień, podwozie i taka waga Super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 19 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 Setup : silnik GOLDEN POWER A2204-1400kV regulator 10A Red Brick pakiety 300mA Nanotech lotki - Hitec HS55 usterzenie - serwa 3,7g śmigło 8 x 4,3 SF cięgna lotek - węgiel, wahliwość to termokurczka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabul Opublikowano 19 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 Dzięki za info Tomku.. Wszystko leciutkie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 19 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 Film z oblotu u mnie na blogu : http://motylasty.blogspot.com/2016/09/toto-26-gniot-cz2.html Dokumentacja ( plany ) w przygotowaniu. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilos Opublikowano 22 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2016 Ten SK to jednak lekka przesada mógłby być niższy i delikatnie krótszy w tedy by wyglądał bardziej proporcjonalnie do modelu. Ten kadłub z przodu zamiast pogrubiać to można przedłużyć kratownice będzie tak samo sztywno a lżej, od góry nie trzeba usztywniać. Zastrzały zamiast przeprowadzać przez depron to można też same pręty przykleić. A tak to model z profilu jest całkiem spoko.Lata też całkiem dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi