tomson Opublikowano 25 Marca 2007 Autor Opublikowano 25 Marca 2007 Dzisiaj nastapił ten dłuuuugo oczekiwany dzień oblotu Pojechałem na lotnisko gdzie poprosiłem doświadczonego modelarza aby on wykonał pierwszy lot i ocenił czy wszystko jest OK Było super model lata świetnie, nawet udało mu się złapać komin i całkiem długo utrzymuje się bez silnika Potem ja przejąłem aparaturę i bez problemu sam sobie go rzuciłem do lotu Model jest stabilny i spokojny po zredukowaniu SW do 50% Faktycznie jak już ktoś powiedział dla kogoś doświadczonego może być nudny, dla mnie idealny do nauki, widzę teraz róznicę między nim a Trollem Brakuje mi jednak lotek, tak jak to sobie wyobrażałem samolot aby być samolotem musi je mieć wersja filnalna ale jeszcze bez podwozia (jak sobie kupię cyrkiel to je dorobie ) A tutaj LINK do filmu Niestety nie miałem dzisiaj kamerzysty i filmik jest krótki i taki sobie, poglądowy Dzisiaj znowu mocno wiało i bałem się z nowym modelem w taką pogodę ale @Motyl uczył mnie właśnie w takich warunkach więc poszło mi super a lądowanie nim fajna sprawa pomału precyzyjnie.
Motylasty Opublikowano 25 Marca 2007 Opublikowano 25 Marca 2007 Całkiem fajne latadło i jeszcze The Kiury w tle Jakim programem składasz filmy ?
tomson Opublikowano 25 Marca 2007 Autor Opublikowano 25 Marca 2007 Hehe byłem ciekaw czy ktoś rozpozna ten wstęp Do filmów zawsze używałem Pinnacle 9.3 ale ten program lubi czysty system, a mój jest już ponad rok używany więc dawno już mu się należy format i norton ghost W tej chwili z racji problemów z w/w programem używam Unlead video studio 9.0 Mam jeszcze Adobe premiere ale brak mi zapału aby poznać to potężne narzędzie Wystarczy że Photoshopa poznałem w znacznym stopniu
motyl Opublikowano 25 Marca 2007 Opublikowano 25 Marca 2007 tomson, teraz to nie wiem czy uroczył mnie widok RWD czy Iwony
tomson Opublikowano 25 Marca 2007 Autor Opublikowano 25 Marca 2007 Celowo to zrobiłem aby odwrócić uwagę od mankamentów wykończenia modelu
motyl Opublikowano 25 Marca 2007 Opublikowano 25 Marca 2007 Ładny ten modelik :wink: Samolotu czy żony ??
Pol Opublikowano 25 Marca 2007 Opublikowano 25 Marca 2007 Tomek modelik jest extra, o tle nie wspomnę Moim pierwszym modelem też było RWD - ale był robiony dla zabicia czasu - i nie planowałem jeszcze wtedy latanka, przez co wyszedł bardzo ciężki nielot, zresztą nie miał okazji nawet polatać ponieważ motyl go zezłomował w trakcie przeprowadzki , jak skończę inwestycje związane ze spalinowym trenerkiem - może też zrobię coś takiego znowu - tylko tym razem chciałbym żeby latał i pokombinuje z lotkami w skrzydłach.....
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.