remzibi Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 Mialem troszke czasu , wiec postanowilem skonczyc i obleciec depronowa extre . Nigdy wczesniej nie probowalem latac akrobatem i chcialem zobaczyc jak to jest . Nie tak latwo jak telemasterem , srodek ciezkosci trzeba dac bardziej do tylu , generalnie obylo sie bez kraksy a i wrazenia calkiem nowe i przyjemne , trzeba sie troszke bardziej skoncentrowac nic na trenerku . I filmik z oblotu - Polecam ogladac w high quality . O akrobacjach na razie nie mysle - trzeba sie najpierw olatac tym modelem jako tako . Dodam o wyposazeniu , motrek Turnigy 2409 z UH - smiga OK , regler 25A , smiglo 8x6 , serva 3x HXG900 , aparatura esky (podrasowana) i odbiornik esky , pakiet 3s lipol . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 Początek nieco dramatyczny, ale potem szło coraz lepiej. Gratuluję! Czy masz ustawione ekspotencjalne wychylenia sterów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 Heh, troche jakby nosek mial za ciezki ,albo za duze skrzydla :wink: lata troche jak moja przewazona Alula (o niej niedlugo), ale wyglada to i tak fajnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kreis84 Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 A mi to wygląda jak by miał po prostu SW źle wytrymowany, i do tego za duże wychyły ustawione. Czyli tak jak Ładziak napisał ekspo się kłania, lub jeśli radio nie ma takiej opcji, to zmniejszenie wychyłów sterów. A tak w ogóle to winszuje przejścia na kolejny poziom - teraz dopiero zacznie się zabawa :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remzibi Opublikowano 19 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2008 Dziekuje Panowie za cenne rady , ta aparatura nie ma expo - to stockowy esky od Kinga wiec wychyly zmniejsze na orczykach , zwlaszcza ster wysokosci . Co do srodka ciezkosci - dam go bardziej na tyl , mysle ze samolocik sie wtedy zrobi bardziej przwidywalny . Tak naprawde nie wiem gdzie on ma byc "fabrycznie" ale szybko dojde do takiego ustawienia ktore mi bedzie najbardziej odpowiadac . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 19 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2008 Cześć Ile ona ma rozpiętości? Wygląda trochę nieproporcjonalnie jak na akrobata, ale może to tylko wrażenie Pierwsze chwile filmu świetne, piękne szlaczki gratuluję pierwszego akrobata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kreis84 Opublikowano 19 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2008 remzibi, looknij na tą stronkę: http://www.piotrp.de/MIX/sp.htm Tam jest ładny opis środka ciężkości, i link do programu który pozwoli ci obliczyć go dla twego modelu :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remzibi Opublikowano 19 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2008 Ile ona ma rozpiętości? 100cm - jest to troche za duzo - powinno byc tak z 85 - ale tak chcialem . remzibi, looknij na tą stronkę: http://www.piotrp.de/MIX/sp.htm .. A dziekuje za linka , troszke matematyki mnie czeka . EDIT : Srodek ciezkosci poszedl troche do tylu , podregulowane stery na orczykach i od razu lot jest przewidywalny . Dzisiaj znowu polatalem , beczki , petle i takie tam inne wygibasy - generalnie lata prawie jak po sznurku . Dalem tez troche predkosci - tez fajnie - trzeba miec szybkie reakcje . Loty zakonczyly sie bez strat . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moozgy 001 Opublikowano 14 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 Mógł by mi ktoś wysłać plany do tej extry na email marcin.wajgelt@gmail.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.