Norbert Opublikowano 3 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 Zbieram się do zamówienia multikoptera. Cena około 120$. Jako że będę przez jakiś czas na terenie Niemiec chciałbym by tutaj był adres dostawy. Czy ktoś może orientuje się z czym się trzeba liczyć? Czy tak jak w PL w razie czego 23% VATu czy też inne koszty też mogą być? Czy niemieccy celnicy są bardziej/mniej czepliwi od polskich? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek Opublikowano 3 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 Witam Jezeli wartosc calkowita nie przekracza 22€ to nic zaplacisz.Od 22 do 150€ nie ma cla,zaplacisz podatek 19% od wartosci przesylki. Do wartosci przesylki zalicza sie koszt wysylki,np. kopter:120$,wysylka 10$,zaplacisz 19% od 130$ i to wszystko. Powyzej 150€ sa dodatkowo oplaty celne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 3 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 Przesyłka free więc tylko koszt koptera. Czy ten podatek jest w niemczech naliczany zawsze? Celnicy bardzo skrupulatni? Do PL zamawiałem różne sprzęty i na około 100 paczek nie zapłaciłem nigdy nic ale zamówienia były na max 45$. Oczywiście częsta praktyka , że sklep w chinach zaniża na opakowaniu wartość np ze 100$ zakupu robi się 22 na paczce. No i w przypadku zamówienia...gdzie się trzeba udać by zapłacić podatek itd? Dużo z tym zachodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek Opublikowano 3 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 Z tym placeniem to roznie bywa,tez dostawalem paczki bez placenia podatku czy cla. Dostaniesz poczta info ze twoja paczka jest do odebrania w Zollamt i u nich wszystko placisz. Warto miec swoj rachunek, bo ten od Chinczykow to faktycznie czasem mocno przesadzony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 3 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 A może kolego orientujesz się jak to jest w przypadku jak nie jestem zameldowany w niemczech? Paczka i tak dojdzie na wskazany adres i moje imie i nazwisko czy lepiej zamawiać na dane kogoś kto jest pod danym adresem zameldowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogutos Opublikowano 3 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 W DE to jak Twoje imię i nazwisko jest na skrzynce pod danym adresem to dostaniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek Opublikowano 3 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 A może kolego orientujesz się jak to jest w przypadku jak nie jestem zameldowany w niemczech? Paczka i tak dojdzie na wskazany adres i moje imie i nazwisko czy lepiej zamawiać na dane kogoś kto jest pod danym adresem zameldowany? Raczej na kogos kto jest zameldowany w DE tu chodzi o podatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi