Lord Rzeźnik Opublikowano 21 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2008 http://www.saumodelarnia....i-dlg,1209.html :shock: Wypas, juz wiem, jaki bedzi nastepny model, wreszcie jakis lotne DLG- nie to, co moja cegla 400 gramowa :roll: A jakies plany do tego co podales sa ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 21 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2008 nie ma, Mariusz wytnie części ze styroduru i na tym koniec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucha93 Opublikowano 21 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2008 KK, czemu cegła ?? mój własnego projektu DLG wyszedł 370 gram i nawet fajnie lata http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=8949,a alula fajna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 21 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2008 Hmm, dzisiaj znalazłem ten filmik http://pl.youtube.com/watch?v=c9Unz21oDOI&feature=related i zastanawiam się, czemu moja Alula tak nie lata :?: Kusi mnie, żeby zrobić drugą- laminatową Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 A widziałeś na moim filmie jak lata styro - taśmowa? EDIT - tamte alule na filmie nie są laminatowe - oryginalna Alula od Richtera jest z EPP, te które robiłem ja i tato i których rdzenie moj kumpel sprzedaje na allegro są wzorowane na modelu SALAZ - kopii Aluli też z EPP bez dodatkowego pokrycia. Też mam zamiar zrobić Alulę z laminatu, ale tylko w celach testowych. Zrób drugą, ale maksymalnie staraj się zmniejszyć opór - schowane serwa i napędy, schowana antena (broń Boże zwisająca za modelem!), jak najmniejszy i opływowy kadłub. Na koniec wszystko na gładko oklej taśmą i wyrównaj ją żelazkiem, masa która sprawia że model lata ok to 160 - 190g. Postaraj się za wszelką cenę zmniejszyć opory, a będzie rakieta. Co do japonki na żywicy - rozumiem że ma to przykrywać węglowy (rovingowy) dźwigar? Jeśli nie, to będzie to ładna ozdoba, i nic poza tym. Japonka klejona na żywicę to żadne wzmocnienie - równie dobrze możnaby przykleić papier. Albo dać pasek żywicy - samej żywicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 Co do japonki na żywicy - rozumiem że ma to przykrywać węglowy (rovingowy) dźwigar? Jeśli nie, to będzie to ładna ozdoba, i nic poza tym. Japonka klejona na żywicę to żadne wzmocnienie - równie dobrze możnaby przykleić papier. Albo dać pasek żywicy - samej żywicy. japonka jest zamiast taśmy, aby przycisnąć rowing do skrzydła, gdyż będę stosował L285... a taśma papierowa na stałe brzydko będzie wyglądać... zda to egzamin? Chyba jednak skusze się na DLG styrodurowe, wylaminuję paski rowingu i tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 Taśmę papierową po zaschnięciu żywicy odrywasz! Z L285, wiem że z trudem, ale zejdzie. A nawet jeśli nie, to i tak oderwiesz większość, byle delikatnie! Musisz uważać, żeby nie oderwać rovingu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 23 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 Pawel_W, dzieki za rady, zrobie, ale najpierw styrodurowe DLG 1m ,potem alule- a zimą jakis fajny motoszybowiec 2m.Pora wziąć sie za porządne modelarstwo :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.