Leszek Mróz Opublikowano 15 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 Witam, mam zamiar niedługo kupić moje pierwsze servo do lotek (na skrzydło) w sklepie modele.sklep.pl ale myśląc logicznie postanowiłem spytać się fachowców i tak oto pytam się. Powinno być w miare tanie do modeli ze skrzydłem długości od 0.5 do1 metra. dziękuję za wszystkie udzielone odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 15 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 Długość skrzydła nie jest istotnym parametrem. Waga modelu jest istotna. Model ze skrzydłami około 1m może ważyć 200g i 1200g. W tym wypadku potrzebne są dwa różne serwa. Po za tym co to za model który ma skrzydło o długości i 0,5m i 1m. Jeszcze się z czymś takim nie spotkałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek Mróz Opublikowano 15 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 chodziło mi raczej oto że buduję z pianki różne modele projektowane przeze mnie w tych przedziałach długości skrzydła. Jeżeli chodzi o masę to model bedzie wążył około 370g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 15 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 Pusty czy do lotu będzie miał taką wagę? Istotna jest waga do lotu. W Twoim wypadku każde serwo które będzie miało moment do 1kg się nada. Jedyne jakie znalazłem pasujące w Modele sklep to coś takiego. http://www.modele.sklep.pl/pl/Katalog/Serwa/Serwa-analogowe/Tower-Pro-SG-50.html?pa=2 Może być też takie http://www.modelemax.pl/product_info.php?cPath=65_455_461&products_id=4374 Przy tak lekkich modelach ciężar serwa zaczyna odgrywać już bardzo dużą rolę. Powinieneś szukać serw lekkich lub bardzo lekkich. Waga samego serwa w Twoim przypadki nie powinna być większa niż 5g. Czym serwo będzie lżejsze tym lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek Mróz Opublikowano 15 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 wago do lotu to właśnie 370g razem z całą elektroniką bez tego serwa o którym mówię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi