Tomek Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 Szykuje się coś z grubej rury 2,05m rozpiętości. Możecie obstawiać, o to za ARF. Ale z mojej strony cicho sza , to niespodzianka , do póki paczka nie dojdzie to ciiiii......szaaaa....... (Hubert , Bartek , nie popsujcie innym zabawy :faja: ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 Może podpowiesz gdzie kupiony lub jaka to kategoria. Jeśli to kolejny akrobat to robisz wyścig zbrojeń ze Skazoo? :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 No to mniej wiecej jak : "... wiesz Kaziu, dzisiaj wieczorem ktoś ci nieźle skopie du....., złamie rękę i podbije oko. Ale sorry , nie powiem ci kto, bo to by już nie była niespodzianka" Teraz się pewnie będziesz Tomku napawał naszą niewiedzą, domysłami, etc S A D Y S T A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 22 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 o.k. mała podpowiedź : Ma 2 silniki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 Ma 2 silniki Po dwa kroć S A D Y S T A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 http://alshobbies.com/shop/lookupstock.php?pc=8426 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==PEGAZ==- Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 Nie ... no proszę ... tylko nie Łoś :D :D :D :D Ja bym poprosił o coś w stylu Bristola Beaufighter'a ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 22 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 Janek , jak mogłeś? W nagrodę dostajesz wielkiego plusa Model, który powinien do mnie dotrzeć w czwartek , piątek to B-25 Michell z Hangar 9 zakupiony u Grześka w Nastik-u. Już się nie mogę doczekać, siedzę jak na szpilkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 hehe za dużo podpowiedzi było Ciekawy sprzęt będzie i przede wszystkim spoory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 22 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 Zamówiłem już od razu silniczki . DUALSKY XM4260CA-4 http://nastik.pl/dualsky-xm4260ca4-p-643.html Regle na razie to 40A od chińczyka z 3A BEC-em i obsługo do 6 cel. Pakiet planuje 6x2 lub 7x2 Fe . Ale przy takiej cenie pakietów Lipol może się to jeszcze zmienić. pakiet 5 cel (odpowiednik 6x2 Fe) kosztuje 100USDD i waży o 200 gram mniej niż Fe http://www.unitedhobbies.com/UNITEDHOBBIES/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7238 lub 6 cel waży 742g za 20 USD więcej. http://www.unitedhobbies.com/UNITEDHOBBIES/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7237 Może się okazać ,że do tych 8-10 minut lotu trzeba będzie ilość pakietów podwoić. Ale to już zobaczymy w praniu, jak przyjdą silniki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 B-25 Michell z Hangar 9 Eeee, kolejny Mitchell, pełno ich na wszystkich lotniskach (tak mi kiedyś powiedziałeś o moim elektrycznym "gigancie" P51); w dodatku ARF - po prostu tragedia. PS Jednak zdecydowałeś się na silniczki z zapasem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 24 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 Dziś dotarła do mnie paczka. Jeden dzień przed czasem :shock: . Pewnie dla tego , że to dwu silnikowiec to przyfrunął szybciej niż się można było spodziewać. A tak wygląda mina właściciela tuż po odebraniu paczki . :faja: Jakby o to z paki można zrobić salon z kuchnią , łazienką i aneksem sypialnym :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BodzioPilot Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 No to wlasciciel bedzie mial co robic:D Zapowiada sie ciekawie:) A pudlo tez duze:)), moze jakies fotki zawartosci? ps. Panie Tomku, popelnil Pan blad w opisie tematu, powinno byc B-25 Mitchell ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 Coś zagadkowa ta mina :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BodzioPilot Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 Bo z tego pewnie wyskoczy cos oblednego:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 24 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 A tak wygląda jednostka napędowa Dualski . Dla porównania silniczek , który gonił 2,3kg Łosia P.S. Mina typu : " Wreszcie jesteś mój" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 No i wszystko jasne a jaką "elektrownię" planujesz do tego potworka (silnka) No tak nie doczytałem :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 Pakiet planuje 6x2 lub 7x2 Fe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 24 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 Model po wyjęciu z pudełka prezentuje się okazale i wygląda to tak: do tego masa wytłoczek,kabinki,działka,szybki itd ,podwozie i inne graty, słowem nie ma jak tego jak pokazać ,ale będzie świetna zabawa aby to poskładać w całość. :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 28 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 Poważyłem dziś wszystkie części i wyszło mi coś takiego stery kier i wys.=300 skrzydła 2x600 =1200 kadłub =1070 gondole 2x515 =1030 elem.sklejkowe=196 podwozie stałe =320 wytłoczki ok. =180 śruby,akcesoria=400 rura i pręty,rurki=150 razem =4846 g wyposażenie silniki,regle 2x365=730 serwa i odbiornik =320 pakiet 18V/4600 =1000 przewody,złączki =200 razem ok.7000-7200g -wysokość idzie serwo 6kg Hitech -kierunek 2 serwa 19g 81MB -klapy 2 serwa GWS 24g 6kg -lotki 2 serwa HS325 -kółko sterowane Tower pro serwo standard Cały czas zastanawiam się czy Gws-y poradzą sobie z klapami ,ale w sumie 6kg na połówkę klap, to chyb sporo. No i cały czas zastanawiam się czy w lotki też nie wrzucić HS 225MG Mam takie serwa ,ganiają na wysokości w Katanie i sobie świetnie radzą. Nie sadzę aby przeciążenia na lotkach w tym modelu były większe niż na wysokości w Katanie artexowej , tym bardziej że loteczki są malutkie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.