Tomek Opublikowano 12 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 No i dziś odebrałem wycięte nowe skrzydło. Waga z 12 balsowymi deseczkami 1,5mm na poszycie - 489gram. Dojdzie jakaś rurka 100 gram i same skrzydła bez gondoli i podwozia to jakieś 600 g. Nawet jak zostawi oryginalne gondole , te same silniki i regle i koła to razem 600+800+680+90= ok 2200 Zamiast 4300 czy 4500 ! :twisted: To niemal połowa wagi , niech dojdzie 6 serw po 20 gram i kable wyjdzie 2500-2600 całe skrzydło. Czyli zamiast 7kg tylko 5kg , spora różnica , powinien zacząć pięknie latać. Być może zastanowię się nad zmianą silników na lżejsze i ujęcie kolejnych paru deko. Wtedy jeden pakiet zamiast 2 i mam 4 kg do lotu - istne szaleństwo ! :crazy: :devil: Ale czy tak wyjdzie- zobaczymy jak złoże skrzydło w całość. :faja: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skazoo Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 I w końcu zrobisz pierwsze B-25 3D Mimo to gratuluję zaparcia i pomysłów na dietę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 14 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 No tak, a jak dobrze pójdzie to dziś rozrysuje stery. Zostaje kadłub i można lepić całą eskadrę B-25 :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 Modl przejechał pół Radawca , zamiast się rozpędzić , to nabrał trawy w koła , potem go poderwałem ,zwalił się na skrzydło i w żyletce przeleciał po łuku ścieżką pomiędzy największymi modelami , 2 osobami i w końcu drasnął samochód po czym zwalił się na nos na trawę już daleko od wszystkiego czemu mógłby zagrozić.Przeżyłem chwile grozy , ale już odparowałem minęło kilka miesięcy. Już nie zrywam się z mokrej pościeli . :devil: mam foty! :mrgreen: przed: po: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 15 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 No coś koło tego , dodatkowo przełamane skrzydło na pół (lekko widać z prawej strony modelu - zdjęcie) . I urwany ster kierunku oraz popękał nieszkodliwie ster wysokości. W sumie można było w jeden dzień połatać i latać takim dalej . Tylko po co , żeby znowu w kogoś wlecieć jak będzie 3mm za duża trawa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.