mati1988k Opublikowano 25 Lipca 2008 Autor Opublikowano 25 Lipca 2008 a mógłby ktoś z was pokazać filmik na aerofly jak robi harriera extrą 330?
slawko_k Opublikowano 26 Lipca 2008 Opublikowano 26 Lipca 2008 tu jest jakiś filmik z harrierem http://pl.youtube.com/watch?v=37ls8z_AMOQ . pomarańczową extrą 330 w AFPD aż tak spokojnego harriera jak w tym filmiku nie udało mi się zrobić ale blisko jestem. fakt że niedługo latam. gorzej na plecach, jakoś wyjątkowo niestabilnie się ta extra zachowuje ale może za mało się w nią wlatałem.
mati1988k Opublikowano 26 Lipca 2008 Autor Opublikowano 26 Lipca 2008 No właśnie też mam ten problem i chciałem zobaczyć czy innym się udaje.
rabbitlkr Opublikowano 26 Lipca 2008 Opublikowano 26 Lipca 2008 Panowie, Extra z AFPD w zasadzie sama lata harrierem, tam praktycznie nic nie trzeba robić. Nie sądzę żeby poniżej 3 metrów rozpiętości znaleźć model, który się tak zachowuje. Mati, mam wrażenie, że Twój trening polega na zrobieniu 3 lotów, powiedzeni, że sie nie da i szukaniu sposobu żeby model latał sam. Nie da sie tak, po prostu to wymaga pracy i ćwiczen.
mati1988k Opublikowano 26 Lipca 2008 Autor Opublikowano 26 Lipca 2008 Nie mówię że się nie da po prostu chciałem zobaczyć jak inni to robią żeby mieć jakiś punkt odniesienia A latam sporo na symulatorze i w realu moim edge
mati1988k Opublikowano 26 Lipca 2008 Autor Opublikowano 26 Lipca 2008 No i filmik z mojego harriera za chwilkę będzie można oglądać
klaps6 Opublikowano 26 Lipca 2008 Opublikowano 26 Lipca 2008 ...i wszystko jasne dlaczego się kiwa, to przez brak podwozia Co prawda filmik kiepskiej jakości ale nie mogę się dopatrzyć zdecydowanej korekty lotkami. Im szybciej korygujesz położenie lotkami tym mniejsza jest amplituda takiego kiwania się.
mati1988k Opublikowano 26 Lipca 2008 Autor Opublikowano 26 Lipca 2008 Podwozia nie ma bo sie wyrwało (minus małych samolotów no i niewyćwiczenia pilota ) Dzisiaj jade na latanie to potrenuję troszeczkę
slawko_k Opublikowano 26 Lipca 2008 Opublikowano 26 Lipca 2008 No mam filmik filmik z harriera extrą w AFPD. trzeba wgrać do katalogu recordings, wczytać i przełączyć w View a recorded Flight podaj maila to wyślę (ok 1,3MB) w wolnej chwili mogę przerobić na jakiś avi a co do twojego filmu to kołysze ci się strasznie
mati1988k Opublikowano 26 Lipca 2008 Autor Opublikowano 26 Lipca 2008 Prosiłbym filmik nie musi być avi mateusz.mod@gmail.com Wiem, że się kołysze Będę starał się go opanować, chociaż to kołysanie ma swój urok
Paweł Rzedzicki Opublikowano 26 Lipca 2008 Opublikowano 26 Lipca 2008 Taki urok tego kołysania że którymś razem do kołyśnięcia dołączy się powiew wiatru i modelem Ci o glebę miotnie Widac że Edzio ma potencjał i widać że nic nie robisz żeby go uspokoić. Troche walki lotkami i będzie dużo lepiej.
mati1988k Opublikowano 26 Lipca 2008 Autor Opublikowano 26 Lipca 2008 No mam filmik filmik z harriera extrą w AFPD. trzeba wgrać do katalogu recordings, wczytać i przełączyć w View a recorded Flightpodaj maila to wyślę (ok 1,3MB) w wolnej chwili mogę przerobić na jakiś avi a co do twojego filmu to kołysze ci się strasznie Dzięki wielkie za filmik i naprawdę podziwiam za umiejętności obrobie zdjęcia z dzisiejszego latania i będę ćwiczył
WJU Opublikowano 4 Września 2008 Opublikowano 4 Września 2008 Nadmierne kołysanie jest do bani, bo utrudnia lądowanie harierem, model musi sam w miarę stabilnie zachowywać się w harierze. Lekarstwem jest obniżenie obciążenia powierzchni nośnej skrzydła.
Tomek Opublikowano 4 Września 2008 Opublikowano 4 Września 2008 Zauważyłem ,że dopóki nie miałem dość dużych wychyłów na sterze wysokości to każdy harier to była walka pomiędzy kołysaniem a obrotami silnika, aby go w harierze utrzymać. Dodanie kilku stopni i efekt prysł,mały gaz i delikatne kontry i model sam się prowadzi bez zbytecznej walki,wręcz nastawiony pokojowo do pilota.
radek872 Opublikowano 5 Września 2008 Opublikowano 5 Września 2008 Trening trening i jeszcze raz trening jak sie wprawisz to drzwiami od stodoły polatasz na harriera :wink:
rabbitlkr Opublikowano 5 Września 2008 Opublikowano 5 Września 2008 Chyba jeszcze mi sie nie zdarzyło na tym forum tak napisać ale... Radek dobrze gada!
Tomek Opublikowano 8 Września 2008 Opublikowano 8 Września 2008 Lol - jeszcze mi tu klub Kraśnicko -Raciborski założycie . ... Normanie Panie , koniec świata .....
rabbitlkr Opublikowano 8 Września 2008 Opublikowano 8 Września 2008 Może bez tak daleko idących proroctw;p
Chomik Opublikowano 10 Września 2008 Opublikowano 10 Września 2008 Harier to prosty a zarazem bardzo ładny Przynajmniej ja tak uważam Bardzo lubię latać modelem w harierze i sprawia mi to wielką satysfakcje, a przy okazji wielu kolegom się podobało (szczególnie pół metra nad trawą która sama miała półtorej metra wysokości, ale oni tego nie rozumieli ) Znam Radka i widziałem co potrafi ale jego słowa są "święte" "Trening trening i jeszcze raz trening" Pozdrawiam wszystkich pilotów 3D !!
radek872 Opublikowano 27 Września 2008 Opublikowano 27 Września 2008 Obczaj tutaj z symulatora mojego kilka klipów masz z podglądem na radio może o czyms zapominasz http://pl.youtube.com/watch?v=0hw1_KkZA9Y
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.