Skocz do zawartości

Problem z harrierem

mati1988k

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, Extra z AFPD w zasadzie sama lata harrierem, tam praktycznie nic nie trzeba robić. Nie sądzę żeby poniżej 3 metrów rozpiętości znaleźć model, który się tak zachowuje.

Mati, mam wrażenie, że Twój trening polega na zrobieniu 3 lotów, powiedzeni, że sie nie da i szukaniu sposobu żeby model latał sam. Nie da sie tak, po prostu to wymaga pracy i ćwiczen.

Opublikowano

Nie mówię że się nie da po prostu chciałem zobaczyć jak inni to robią żeby mieć jakiś punkt odniesienia :)

A latam sporo :) na symulatorze i w realu moim edge :P

Opublikowano

...i wszystko jasne dlaczego się kiwa, to przez brak podwozia :D:D

Co prawda filmik kiepskiej jakości ale nie mogę się dopatrzyć zdecydowanej korekty lotkami. Im szybciej korygujesz położenie lotkami tym mniejsza jest amplituda takiego kiwania się.

Opublikowano

No mam filmik filmik z harriera extrą w AFPD. trzeba wgrać do katalogu recordings, wczytać i przełączyć w View a recorded Flight

podaj maila to wyślę (ok 1,3MB) w wolnej chwili mogę przerobić na jakiś avi

a co do twojego filmu to kołysze ci się strasznie

Opublikowano

Taki urok tego kołysania że którymś razem do kołyśnięcia dołączy się powiew wiatru i modelem Ci o glebę miotnie :) Widac że Edzio ma potencjał i widać że nic nie robisz żeby go uspokoić. Troche walki lotkami i będzie dużo lepiej.

Opublikowano
No mam filmik filmik z harriera extrą w AFPD. trzeba wgrać do katalogu recordings, wczytać i przełączyć w View a recorded Flight

podaj maila to wyślę (ok 1,3MB) w wolnej chwili mogę przerobić na jakiś avi

a co do twojego filmu to kołysze ci się strasznie

Dzięki wielkie za filmik i naprawdę podziwiam za umiejętności :) obrobie zdjęcia z dzisiejszego latania i będę ćwiczył ;)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nadmierne kołysanie jest do bani, bo utrudnia lądowanie harierem, model musi sam w miarę stabilnie zachowywać się w harierze. Lekarstwem jest obniżenie obciążenia powierzchni nośnej skrzydła.

Opublikowano

Zauważyłem ,że dopóki nie miałem dość dużych wychyłów na sterze wysokości to każdy harier to była walka pomiędzy kołysaniem a obrotami silnika, aby go w harierze utrzymać.

Dodanie kilku stopni i efekt prysł,mały gaz i delikatne kontry i model sam się prowadzi bez zbytecznej walki,wręcz nastawiony pokojowo do pilota. :D

Opublikowano

Harier to prosty a zarazem bardzo ładny :) Przynajmniej ja tak uważam :)

Bardzo lubię latać modelem w harierze i sprawia mi to wielką satysfakcje, a przy okazji wielu kolegom się podobało (szczególnie pół metra nad trawą :D która sama miała półtorej metra wysokości, ale oni tego nie rozumieli :P:D )

Znam Radka i widziałem co potrafi :D ale jego słowa są "święte" "Trening trening i jeszcze raz trening" :)

Pozdrawiam wszystkich pilotów 3D !!

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.