hubert_tata Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 Mam takie maleństwo Kamdax kupione kiedyś razem z tunelikiem fi 75. Najprawdopodobniej jest to rosyjsko amerykański Norvel 0,061. Leżał z dwa lata, bo w łopatki wirnika wpadło przednie podwozie i nie miałem możliwości dokupienia wentylatorka. Teraz dokombinowałem wentylator, przy pierwszych próbach ładnie zapalił, ale podczas regulacji spaliła mi się świeca. Świeca jest z tych nietypowych ala Cox. Mam zamiar po prostu uciąć i nagwintować spaloną świecę (gwint podobno 1/4-32). Czy ktoś kto to już przerabiał może mi podpowiedzieć jak dostosować go do zwykłych świec? Spora fotka PS To coś obok świec na dużej fotce to samodzielnie zrobiony tłumik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rider Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 witam ja jak spaliłem świece w cox przerobiłem głowice na normalną świece. rozwierciłem otwór, nagwintowałem gwintem calowym i już, silnik odpalił bez problemu.Zamiast gwintownika mozna nagwintowac spalona świecą pozdro krzychu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 23 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 rozwierciłem otwór W oryginalnej świecy, czy coś dorabiałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 ta nie jest podobna? http://www.rcabc.com/product_info.php?cPath=8_36&products_id=457 niech ktoś Ci zmierzy wielkość z asp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 23 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 niech ktoś Ci zmierzy wielkość z asp Ty masz takiego ASP AP - wiem na 100% :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rider Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 świecy nie ruszałem poprostu nagwintowałem wkręciłem świece i koniec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rider Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 najlepiej było by gdy bys dokupił orginalną świece Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gfilipek Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 Czy ktoś kto to już przerabiał może mi podpowiedzieć jak dostosować go do zwykłych świec? Dodam swoje grosze... przy tak małej pojemności Hubercie nawet niewielkie różnice w budowie mogą zakłócić i/lub pogorszyć jego osiągi (zmiana kompresji w komorze spalania). Zrobiłem jeden egzemplarz gwintując głowicę "normalną" świecą. Silnik zrobił się problemowy i wylądował w koszu bo nie chciało mi się bawić z podkładkami do świec, ale może Tobie się to uda ? :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 22 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 Zrezygnowałem z przeróbki z powodu trudności z pożyczeniem gwintownika i obaw o powodzenie przeróbki (pisał gfilipek). Bardzo trudno znaleźć, ale kupiłem oryginalną świecę Kamdaxa: http://www.rcworldwide.com/v5/index.php?cat=c89_Kamdax.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.