pablomaks2 Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 Witam Otóż chcąc wspiąć się na wyższy poziom niż tylko bycie "lataczem" Namówiłem małżonkę do zrobienia mi prezentu na urodziny w postaci modelu do poskładania, najpierw miał to być Tempest z kitu Ronadla Danielsa, ale on już ich nie produkuje Inne tempesty są albo za duże albo zbyt drogie a najczęściej oba te czynniki na raz. W każdym razie wybór padł na zestaw kit P-51D z greate planes. W wielkiej radości i w pośpiechu aby model doszedł na moje urodziny Kupiłem ten zestaw. Niestety nie bardzo mogę znaleźć ani opisów budowy ani nawet większych zmian czy filmów o modelu. Czy ktoś ma jakąś opinię, doświadczenie o tym zestawie? link http://www.greatplanes.com/airplanes/gpma0175.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milko Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 Pewnie tam już zaglądałeś, ale może nie :wink: -tu jest instrukcja z fotkami obrazującymi budowę: http://manuals.hobbico.com/gpm/gpma0175-manual.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablomaks2 Opublikowano 24 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 Instrukcje widziałem, czytałem Chodzi mi bardziej o jakieś relacje z budowy takie jak pojawiają się na forach.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 Obstawiam na 100% kopalnię informacji na rcgroups.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablomaks2 Opublikowano 24 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 No na rc grups biednie w tym temacie .. szukałem wcześniej.. niewiele znalazłem ponad stwierdzenie "to bardzo dobry model, jeden zlepszych jakie mam.. lata jak model sportowy". Dobre i to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 Hmm, A może Brian Tylor popełnił pany P-51? Do jego planów Spita jest w sieci mnóstwo opisów i akcesoriów. Do Mustanga mogłoby być podobnie. Zagooglowałem - http://www.bhplans.com/BTPlansPg2.html Miłego googlowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablomaks2 Opublikowano 24 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 Bardzo ciekawa strona.. Ma ciekawe modele.. co prawda wymarzony tempest tylko jako plany.. ale kto wie moze po zrobieniu mustanga.. Dziękuje za linka.. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 Chodziło mi o to (sorry, nie wiem czy napisałem to jasno), że plany Briana Taylora są niezwykle popularne. Bardzo wiele osób je wykorzystuje. Stąd strony czy dyskusje na forach o tym modelu moim zdaniem mogą okazać się przydatne przy robieniu Twojego modelu, skoro to kit, a opisów jego składania i modyfikacji nie znalazłeś. Także może same plany lub ich fragmenty gdzieś dostępne natchną cię do jakiejś modyfikacji. Te plany Briana są na tyle popularne, że wiele osób robi do nich tzw. short kity - czyli wycięte laserem kluczowe elementy konstrukcji oraz detale takie jak osłony silników, wydechy, kabiny, itp. Spitfire jest tak popularny, że kadłub do planów można kupić w wersji laminatowej :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablomaks2 Opublikowano 24 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 Chodziło mi o to (sorry, nie wiem czy napisałem to jasno), że plany Briana Taylora są niezwykle popularne. Bardzo wiele osób je wykorzystuje. Stąd strony czy dyskusje na forach o tym modelu moim zdaniem mogą okazać się przydatne przy robieniu Twojego modelu, skoro to kit, a opisów jego składania i modyfikacji nie znalazłeś. Także może same plany lub ich fragmenty gdzieś dostępne natchną cię do jakiejś modyfikacji. Te plany Briana są na tyle popularne, że wiele osób robi do nich tzw. short kity - czyli wycięte laserem kluczowe elementy konstrukcji oraz detale takie jak osłony silników, wydechy, kabiny, itp. Spitfire jest tak popularny, że kadłub do planów można kupić w wersji laminatowej :-) Nie jest tak źle, opis składania jest od producenta. Szukam raczej relacji z budowy i opinii o tym modelu. A informacje które podałeś przydadzą się jak najbardziej.. Juz licytuję plany spita mk II Briana na ebay.. nie mogłem się powstrzymać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berias Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 Hej U mnie ten zestaw już dwa latka czeka na swoją kolej. Polecam lekturę: mustang.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablomaks2 Opublikowano 24 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 Hej U mnie ten zestaw już dwa latka czeka na swoją kolej. Polecam lekturę: mustang.... O takie coś mi chodziło Bardzo dziękuje... Co do trzymania dwa lata.. to proszę mnie nie straszyć.. Ledwo przewietrzyłem magazyn z modelami redukcyjnymi.. zapas był na co najmniej pięć lat.. To w RC też jest że się kupuje na zapas a potem się robi z tego mały magazyn??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 25 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 ...zależy jaki masz "przerób" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.