Sumo_0071 Opublikowano 25 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 Czy zwykłe silniki beda nadawac sie do lodzi?? Czy sa jakies przeciw wskazania do uzytku takich silnikow w lodziach?? Na rynku niewiele jest wodnych spalinek dostepnych na rynku i nie zawsze jest w czym wybierac. Pomozcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnzO_CK Opublikowano 25 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 Witaj! Ja wsadziłem swojego Mvvs'a 4,6 ccm do ślizga i jakoś chula. :wink: Tylko musisz zrobić chłodzenie wodne ( okręcić dookoła głowicy miedziana rurkę ), przez co będzie lecieć woda. Zdjęcia są u mnie na stronie internetowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sumo_0071 Opublikowano 26 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 ale dokupywales do niego kolo zamachowe?? czy na standardowym osprzecie dzialasz i chula Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 26 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 Szkoda silnika na takim chłodzeniu długo nie popracuje. Gdyby taki patent był skuteczny to po co produkować specjalną odmianę silnika do modeli pływających? Szukasz jakiegoś konkretnego silnika i dlatego piszesz że nie ma w czym wybrać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnzO_CK Opublikowano 26 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 Witam! Koło zamachowe można zakupić, ale troche z tym problemów. Równie dobrze można iść do zakładu aby wytoczyli ci takie koło z odpowiednią wagą. Drogi olo. Silniki przerabiame będą pracowac tak długo jak te specjalne. Mój instruktor robił tak wiele razy, wiele razy startował z czego pokazał mi - ok. 3kg medali :shock: Z tą specjalną odmianą chodzi ci o głowice?? Tutaj chodzi tylko o to, żeby nie bawić się w specjalne okręcanie, co nie jest najładniejsze. A głowice można dokupić ( jeżeli chodzi o Mvvs 3,5 - tylko na prywatbych aukcjach - wycofano z produkcji ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sumo_0071 Opublikowano 27 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 Nie tak tylko zapytalem bo nie mam za duzo pieniazkow na kupowanie kilku silnikow do roznych modeli i pytam czy beda pasowaly np. z samolotu do lodzi, bo moglbym wtedy je przekladac z modelu do modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnzO_CK Opublikowano 28 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 Pewnie . Tylko pamiętaj, aby nie wsadzić dużego silnika do małego modelu i na odwrót. Pomogłem :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sumo_0071 Opublikowano 29 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 Tak dziekuje. Mam jeszcze pytanko jak okreslic wage tego kola zamachowego zeby wiedziec ze bedzie odpowiednia ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnzO_CK Opublikowano 29 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 Trzeba jaki przelicznik znaleźdź. Mi instruktor toczył na oko. Zaraz poszukam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.