mr-hammond Opublikowano 2 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Oto film Późniejsze lądowania były już ok, jednak przydałby się jakiś amortyzator do koła. Niestety nie obyło się bez przygód. Podczas jednego ze startów (miał to być ostatni) wysunęła się kabina i uderzyła w śmigło, co spowodowało delikatne jej przycięcie oraz wykrzywieniem ośki. Koniec lotów. Zamawiam w RC Ikar nowy silnik na zapas, ale między czasie pojawiły się pytania. 1. Jedyne info jakie zdobyłem o silniku, że to Ø26x28mm 1.500kV. Jest on bardzo cichy. Nie znalazłem takiego odpowiednika. Macie spore doświadczenie koledzy więc poradzicie coś z całą pewnością. 2. Skąd zorganizować ośkę do takiego silnika? Nie zakładałem nowego tematu by ciągnąć to tutaj dalej. To miał być ostatni lot, zanim podjadę do sklepu po taśmę na rzep, która zabezpieczy kabinę. Zawsze tak jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micro Opublikowano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Ten silnik można naprawić. Ośkę dopasujesz wałek od prowadnic laserów z napędów CD/DVD. Warto dobrać jak najkrótszy, bo ciąć to cholerstwo jest trudno (utwardzana powierzchnia) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan11 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Fajnie lata ten Dg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volleyboy Opublikowano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Wiało? Czy tak nerwowo latasz? masz różnicowe wychylenia lotek? O wiele lepiej się lata na ustawionym dobrze modelu Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan11 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Tadek to może napisz coś więcej o ustawieniach modelu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volleyboy Opublikowano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 A proszę Cię bardzo Pawle. Ja posiłkowałem się tym artykułem http://www.piotrp.de/MIX/roznic.htm Nie będę pisał co i jak bo tu jest wszystko pięknie opisane Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 5 wypowiedzi od filmu w #61. O wszystkim. Silnik, naprawa, ustawienia... Czy ja już stary jestem i się czepiam? Gdzie Ty, k...., Paweł latasz?! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr-hammond Opublikowano 4 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Nagrywam Poza tym ostatnio coś forum nie działało. Wiało? Czy tak nerwowo latasz? masz różnicowe wychylenia lotek? O wiele lepiej się lata na ustawionym dobrze modelu Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Co do nerwowego latania, to były pierwsze loty na nowej aparaturze. Do tej pory latałem tą od Bety, którą dodatkowo uszkodziła córka. To mega przeskok. Różnicowego nie mam, ale tym modelem chyba tylko tak można poszaleć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tosadek Opublikowano 8 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 5 wypowiedzi od filmu w #61. O wszystkim. Silnik, naprawa, ustawienia... Czy ja już stary jestem i się czepiam? Gdzie Ty, k...., Paweł latasz?! Wychodzi, że jednak stary... I się czepiasz. Ja, jak mam walić w jakiś samochód, to wybieram innego modelarza. Kolega zawsze wybaczy, zrozumie. Najwyżej nakrzyczy. Ale w obcego?? Jadącego?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr-hammond Opublikowano 15 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 taki krótki pamiątkowy filmik Jestem bardzo zadowolony z DG1001M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volleyboy Opublikowano 16 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 Pisałem że będziesz świetnie lata. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr-hammond Opublikowano 18 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 Jeszcze raz dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi