micro Opublikowano 7 Grudnia 2016 Opublikowano 7 Grudnia 2016 Te "zatrzaski" to raczej słabo trzymają. Całość po złożeniu skrzydeł skręcasz śrubkami na łączniku (dźwigarze węglowym), dojście przez otworki w płatach.
matmax Opublikowano 7 Grudnia 2016 Opublikowano 7 Grudnia 2016 Czy w wieżyczce napędu nie brakuje "hamulca" do śmigła ? Tego który zatrzymuje śmigło w pionie tuż przed złożeniem...
Volleyboy Opublikowano 7 Grudnia 2016 Opublikowano 7 Grudnia 2016 To zdjęcie poglądowe Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
mr-hammond Opublikowano 7 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2016 Nie brakuje hamulca, a nawet jest jeden w zestawie. Już zorientowałem się w temacie i nie potrzeba żadnych śrubek, wystarczy te, które są dokręcić, a regiel przylgnie do pręta. Model gotowy do oblotu. Czekać tylko na ładną pogodę Obklejacie spód modelu by go zabezpieczyć ?
Volleyboy Opublikowano 8 Grudnia 2016 Opublikowano 8 Grudnia 2016 Myślałem ze w łączniku Ci brakuje.. hamulec musi być na swoim miejscu bo inaczej nie zamkniesz wieży w czasie lotu. O ile zamierzasz to robić wogóle. Bo tak jak pisałem wcześniej zmienia się lekko środek ciężkości. Miałem na spodzie przyklejoną szarą. Tą wytrzymałą. Zaprasowana na żelazko. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
mr-hammond Opublikowano 8 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2016 Podłączyłem wszystko. Aparatura przyszła dwa dni po modelu Flysky razem z odbiornikiem. Nastąpił dziś problem. Kiedy ruszam serwami lewo prawo to napięcie na odbiorniku spada prawie do zera. Uruchamiam silnik i nie ma problemu. Nie wiem, czy to wina odbiornika, czy może regulator nie podaje napięcia prawidłowego. Baterie miały 70% naładowania. Dziwne bo nawet kiedy udało mi się rozładować baterie do momentu gdy silnik w mojej becie zwolnił to serwo pracowało normalnie. Napięcie spada wtedy gdy trzymam dłużej serwo, albo macham szybko lewo prawo to po jakichś 5 sekundach następuje problem. Nie znam nowej aparatury, ale chyba jeszcze podłączę starą by sprawdzić co to się dzieje.
Volleyboy Opublikowano 9 Grudnia 2016 Opublikowano 9 Grudnia 2016 Sprawdź na starej apce w DG i nową w beci. Prawdopodobnie będzie to wina regla. Prawdopodobnie.. Powodzenia Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
micro Opublikowano 9 Grudnia 2016 Opublikowano 9 Grudnia 2016 Nie zapomnij też zaprogramować hamulec w reglu, bo jeśli nie zamkniesz wieżyczki, to będziesz miał sporo walki o urzymanie się w powietrzu .
Volleyboy Opublikowano 9 Grudnia 2016 Opublikowano 9 Grudnia 2016 Nie bardzo rozumiem co Kolega ma na myśli z tą walką w powietrzu. Ja cały czas latałem z otwartą i z nikim nie walczyłem. Co zresztą potwierdzają filmiki Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
matmax Opublikowano 10 Grudnia 2016 Opublikowano 10 Grudnia 2016 Postawiona w trakcie lotu wieżyczka stawia opór powietrza i przesuwa środek ciężkości. Czyli psuje to co tak ważne dla szybowca. Zatem w locie swobodnym powinna być tam gdzie jej miejsce
Pietuh Opublikowano 10 Grudnia 2016 Opublikowano 10 Grudnia 2016 Trochę się temat wieży nam plącze, wiec gwoli wyjaśnienia, jeżeli latamy z zamkniętą wieżą model wyważamy z zamkniętą i nie załączamy w reglu żadnego hamulca bo obracające się śmigło przy zamykaniu opiera się na gumce, załączony hamulec nam to uniemożliwi. Z otwartą wież można latać, np dalekie przeloty FPV i wtedy wyważmy model do takich lotów.
Volleyboy Opublikowano 10 Grudnia 2016 Opublikowano 10 Grudnia 2016 No i Przemysław napisał to o co mi chodziło Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
mr-hammond Opublikowano 13 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 13 Grudnia 2016 Panowie mam problem. Kiedy macham sterami lewo prawo to spada w pewnym momencie zasilanie do odbiornika serwa się wyłączają, a silnik mogę odpalić. Próbowaliśmy na innej aparaturze i DX Spectrum i nic takiego nie występowało. Problem w tym, że mój Flysky to nówka sztuka i nie znam jej. Możliwe, że odbiornik jest zepsuty, albo regulator. Zmieniam baterie na nową i jest to samo. Czyli jak się "coś" dłużej popracuje. Dzisiaj podłącze moją aparaturę do modelu kolegi i sprawdzimy. Odbiornik to FS-iA6b. Jednym słowem spada prędkość serw a potem następuje rozłączenie ich, jednak cały czas mogę sterować pracą silnika. Może ja coś źle robie ? https://youtu.be/kpjilv6hRjI Oto film
Volleyboy Opublikowano 13 Grudnia 2016 Opublikowano 13 Grudnia 2016 No to masz problem z apką skoro na innych normalnie działa. Flysky nie znam kompletnie. Jedyne co wiem to to że jest tania. Na tym moja wiedza w tym temacie się kończy. Oby cena nie szła wraz z jakością.... bo szkoda modelu. Jak masz wszystko podłączone? Podaj poszczególne serwa jak masz przypisane do jakich kanałów. Można też zobaczyć w ustawieniach, choć wątpię żeby tam coś było z tym problemem związane. Regiel odpada. Tzn model wogóle odpada bo jak piszesz że na innych apkach jest ok więc wina jest w Twojej aparaturze. Podaj proszę przypisanie kanałów. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
mr-hammond Opublikowano 13 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 13 Grudnia 2016 Możliwe, że system ostrzegania o niskim napięciu był ustawiony za wysoko. Tylko po co by odcinała zasilanie? Aparaturę pożyczyłem by sprawdzić ją na innym samolocie. Sprawdzę to jak ją odzyskam jutro i napisze jak mam ustawione kanały.
mr-hammond Opublikowano 30 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2016 Wina była kadłuba. Wymieniono go na nowy i wszystko jest pięknie. Dziś latałem to bardzo dobry szybowiec. Beta 1400 tak fajnie nie latała, ale może na niej się uczyłem i strasznie poobijana była, to i bokiem latała.
Volleyboy Opublikowano 31 Grudnia 2016 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Mówiłem ze będziesz zadowolony jak wina kadłuba? Co ma kadłub do elektroniki? Wina regulatora. Na 100 %. Dostałeś nowy kadłub z innym regulatorem. Sprawnym. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
mr-hammond Opublikowano 31 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 31 Grudnia 2016 Masz rację, oczywiście, że regulator. Z tym, że w RC Ikar wymieniono cały kadłub bez bawienia się w wyciąganie regulatora. Polecam wszystkim ten sklep!
motofan11 Opublikowano 1 Stycznia 2017 Opublikowano 1 Stycznia 2017 Paweł możesz zamieścic film ze swoich lotów DG?
Rekomendowane odpowiedzi