padbaq Opublikowano 10 Grudnia 2016 Opublikowano 10 Grudnia 2016 Witam. Mam w posiadaniu w rezerwie aparaturę flysky i6. Posiadam dwa odbiorniki ia6b z telemetria. Jeden odbiornik po wyłączeniu w mission plener spada na 3 kanale na równe 900ppm a niestety ten drugi odbiornik nie spada na wcześniej podana wartość tylko na 1000ppm przez co nie załącza się fs. Wspomnę że nie zmieniałem nic w aparaturze w zakładce fs. Można jakiś ustawić to fs w tym drugim odbirniku. Parametr w apm mam ustawiony na 975ppm na RTL. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
AndyCopter Opublikowano 10 Grudnia 2016 Opublikowano 10 Grudnia 2016 Prawdopodobnie masz tak ustawione-zapisane wartości dla trybu failsafe. W aparaturze przejdź do podmenu FAILSAFE gdzie będziesz widział listę kanałów. Ustawienie jest dość proste, przyciskiem OK wchodzisz w podmenu serwa i ustawiasz wartość jaka ma być zapamiętywana dla utraty łączności.
padbaq Opublikowano 11 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 11 Grudnia 2016 Ale jak ustawie do jednego odbirnika to na drugim może nie działać jeśli teraz działa prawidłowo... Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
AndyCopter Opublikowano 11 Grudnia 2016 Opublikowano 11 Grudnia 2016 I tak właśnie powinno być. A aparaturze ustawiasz wartości dla odbiornika, który zapamiętuje ustawione wartości. Każdy z odbiorników, skoro masz ich więcej, może mieć inne ustawienia. Na tym właśnie to polega.
Rekomendowane odpowiedzi