Kitam Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 Właściwie powinienem już wcześniej tu napisać o tym sklepie. Moja historia jest chyba całkiem dobrym pokazem jak traktować klienta by byłzadowolony. A więc po kolei. Jakiś czas temu postanowiłem rozpocząć swoją przygodę modelarską. Ponieważ nie chciałem ręcznie wykonywać żeberek, dżwigarów, kadłuba, a potem w to "niewiadomocoto" ładować kupę pieniędzy na serwa, silnik,odbiornik, aku,szukałem w sieci gotowych zestawów. Po 2 godzinnym buszowaniu w ofertach z google znalazłem model Thunderbat XF w układzie delta z tego właśnie sklepu. Teraz wiem, że była to decyzja bardz zła. Model który kupiłem przysłano ze zepsutymi akumulatorkami. Po reklamacji która przebiegła bardzo sprawnie poczta polska nie za bardzoposzanowała przesyłkę, w gruncie czego została przysłana z pozrywanymi stykami. Polutowałem je, naładowałem aku i poszedłem latać. Pierwszy i jedyny lot trwał ok. 1.2 sekundy, samolot spadł, aku się zwarł, prąd poszedłdo regla,więc się spalił, ale zdążył przesłać prąd do silnika, więc on też...... Potym zdażeniu chciałem zerwać z modelarską przygodą. Lecz zanim to miało nastąpić, chciałem odzyskać stracone oszędności. Jak dotąd wygląda na to że nie mam powodu chwalić tego sklepu. Ale teraz jest przełom!!! Odesłałem paczkę z wrakiem do gamy z zapytaniem, czy mogę liczyć na zwrot pieniędzy. A co odpisali? " Proszę wybrać, co pan woli: pieniądze, czy inny model w podobnej cenie?" Spróbowałem model (tak wiem ). I tego nie żałuję!! Przysłali mi Nemo E-sky na którym uczę się latać. Zmieniłem zdanie, chcę być modelarzem! A teraz zaczynam sobie dłubać. Według mnie postawa sklepu Gammahobby.com pokazuje, że niektóre sklepy jako numer 1 stawiają zadowolenie klienta, a na miejscu 2 zysk. Później jeszcze wielokrotnie kupowałem w tym sklepie i nigdy się nie zawiodłem. Nawet gdy brakowało towaru dzwonili i pytali się co z tym zrobić-"dać podobny produkt (śmigła), zwrócić pieniądze?" Podsumowując: według mnie GAMA jest sklepem któremu można zaufać.
tikicaca Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 ale takich klientow jak Ty nie zycze nikomu. Sklep zachowal sie bardzo ok, ale z Twojego opisu widac ze to ty ich naciagnales!!
cobra Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 Za to swoim zachowaniem raczej nie powienieneś się chwalić :?
Kitam Posted August 8, 2008 Author Posted August 8, 2008 oops :oops: :oops: :oops: nie tak miało to wyglądać. Wielkie przepraszam do wszystkich. :oops: :oops:
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.