sudik Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Witam mam pytnie mniej wiecej jak długo będzie latał model motoszybowca na pakiecie 4 Ah przy silniku 400 :?: mofelem tym jest toto-1. Zapomniałem dodac, ze smigło ma wielkość 6x4. Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Ogromny pakiet jakna Tota. Do tego słabiutki silnik 400. Ja bym zapytał czy taki zestaw wogóle będzie chciał latać. Osobiście nie wkładałbym pakietu powyżej 2000mAh. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Trochę dziwny zestaw napędowy, ale policz sobie -silnik z takim śmigłem "łyknie " Ci ok 13A. Do motoszybowca wystarczy jak pakiet zapewni pracę silnika do 5 min i możesz latac pół dnia.Przy pogodzie atermicznej Falconem latam sobie ok 40 min ,a pradu do silnika starcza mi na ok 4i pół min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sudik Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 model jest po pierwszej próbie lotu i jak na razie kiepsko winowajca były warunki atm. kolejne próby juz za nie długo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sudik Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 okazało się, że problem był z wyważeniem ( moja wina :shock: ) ale toto lata i to nieźle tylko jest jesden problem aj nim nie umiem latać :oops: (torche za szybk i i stres ) ogólnie jest ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Proponuję terapię wstrząsową. Wzbij się modelem jakieś 50m. Odleć spokojnie trochę w bok i... Dziadek Stukas Walczy!!! :devil: Tylko nie wyprowadzaj. Jak przeżyjesz pierwsze glebowanie, to i stres będzie mniejszy... A Totka odbudujesz. :wink: :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sudik Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Za soba ma juz nie jedną glebe :faja: (problemy przy odlatywaniu), totek zostal już odbudowany :rotfl: ( do naprawy szedł na szczeście tylko przód kadłuba). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sudik Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Na lzejszym pakiecie o ok. 150g model lata duuuużo szybciej :| tylko jest mi jeszcze trudniej go opanować . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.