sudik Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Witam mam pytnie mniej wiecej jak długo będzie latał model motoszybowca na pakiecie 4 Ah przy silniku 400 :?: mofelem tym jest toto-1. Zapomniałem dodac, ze smigło ma wielkość 6x4. Pozdr
Mareq Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Ogromny pakiet jakna Tota. Do tego słabiutki silnik 400. Ja bym zapytał czy taki zestaw wogóle będzie chciał latać. Osobiście nie wkładałbym pakietu powyżej 2000mAh.
instruktor Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Trochę dziwny zestaw napędowy, ale policz sobie -silnik z takim śmigłem "łyknie " Ci ok 13A. Do motoszybowca wystarczy jak pakiet zapewni pracę silnika do 5 min i możesz latac pół dnia.Przy pogodzie atermicznej Falconem latam sobie ok 40 min ,a pradu do silnika starcza mi na ok 4i pół min
sudik Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2008 model jest po pierwszej próbie lotu i jak na razie kiepsko winowajca były warunki atm. kolejne próby juz za nie długo.
sudik Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Autor Opublikowano 20 Sierpnia 2008 okazało się, że problem był z wyważeniem ( moja wina :shock: ) ale toto lata i to nieźle tylko jest jesden problem aj nim nie umiem latać :oops: (torche za szybk i i stres ) ogólnie jest ok
madrian Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Proponuję terapię wstrząsową. Wzbij się modelem jakieś 50m. Odleć spokojnie trochę w bok i... Dziadek Stukas Walczy!!! :devil: Tylko nie wyprowadzaj. Jak przeżyjesz pierwsze glebowanie, to i stres będzie mniejszy... A Totka odbudujesz. :wink: :twisted:
sudik Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Autor Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Za soba ma juz nie jedną glebe :faja: (problemy przy odlatywaniu), totek zostal już odbudowany :rotfl: ( do naprawy szedł na szczeście tylko przód kadłuba).
sudik Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Na lzejszym pakiecie o ok. 150g model lata duuuużo szybciej :| tylko jest mi jeszcze trudniej go opanować .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.