Skocz do zawartości

długośc lotu

sudik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytnie mniej wiecej jak długo będzie latał model motoszybowca na pakiecie 4 Ah przy silniku 400 :?: mofelem tym jest toto-1. Zapomniałem dodac, ze smigło ma wielkość 6x4.

Pozdr

Opublikowano

Ogromny pakiet jakna Tota. Do tego słabiutki silnik 400. Ja bym zapytał czy taki zestaw wogóle będzie chciał latać. Osobiście nie wkładałbym pakietu powyżej 2000mAh.

Opublikowano

Trochę dziwny zestaw napędowy, ale policz sobie -silnik z takim śmigłem "łyknie " Ci ok 13A. Do motoszybowca wystarczy jak pakiet zapewni pracę silnika do 5 min i możesz latac pół dnia.Przy pogodzie atermicznej Falconem latam sobie ok 40 min ,a pradu do silnika starcza mi na ok 4i pół min

Opublikowano

model jest po pierwszej próbie lotu i jak na razie kiepsko :(:( winowajca były warunki atm. kolejne próby juz za nie długo.:)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

okazało się, że problem był z wyważeniem ( moja wina :shock: ) ale toto lata i to nieźle tylko jest jesden problem aj nim nie umiem latać :oops: (torche za szybk :P i i stres ) ogólnie jest ok :D

Opublikowano

Proponuję terapię wstrząsową. Wzbij się modelem jakieś 50m. Odleć spokojnie trochę w bok i... Dziadek Stukas Walczy!!!

:devil:

Tylko nie wyprowadzaj. :P

Jak przeżyjesz pierwsze glebowanie, to i stres będzie mniejszy... A Totka odbudujesz. :wink:

:twisted:

Opublikowano

Za soba ma juz nie jedną glebe :faja: (problemy przy odlatywaniu), totek zostal już odbudowany :rotfl: ( do naprawy szedł na szczeście tylko przód kadłuba).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.