oziqu Opublikowano 21 Stycznia 2017 Opublikowano 21 Stycznia 2017 Witam, mam pytanie. Posiadam w modelu sterownik oświetlenia. Chciał bym włączać za pomocą dźwigni - światła przednie oraz tylnie (osobno przednie, osobno tylnie). Czy mogę drążek SW-3 (ma on 3 kombinacje ON-OFF-ON) zbindować z kanałem np: 5 który przynależy do SW-6 w tej aparaturze ? Jeżeli nie ma takiej możliwości jak uzyskać wspomniany efekt ? W tym momencie jest tak że sterownik wpinam w kanał nr. 5 i włączam go ON-OFF dzwignią SW-6. Potrzebuje mieć dwa "tryby" światła przednie oraz tylne.... Dziękuję z góry za wszystkie podpowiedzi. Pozdrawiam.
ali1983 Opublikowano 22 Stycznia 2017 Opublikowano 22 Stycznia 2017 Wydaje mi się że wł/wył świateł uzyskasz tylko przełącznikiem gear (kanal 5) lub suwakami pod spodem aparatury (kanał 6/7) ewentualnie ten co włącza klapy (po lewej, mixer "land") bo pozostałe służą do zmiany faz (trybów) lotu, a nie do wychylenia powierzchni sterowych.
oziqu Opublikowano 22 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2017 No właśnie... to jest wtedy opcja ON/OFF świateł. A chciałem uzyskać efekt włączania świateł krótkich i długich. z drążków... Czy to w ogóle możliwe do skonfigurowania w tej aparaturze nie używając dwóch różnych kanałów ?
Bodzioch Opublikowano 22 Stycznia 2017 Opublikowano 22 Stycznia 2017 A czy ten załącznik ma pamięć stanu wyjść że będzie reagował i zapamiętywał stany dwóch niezależnych wyjść na oświetlenie? Impulsy +100% mają robić ON-OFF pierwszego wyjścia Impulsy -100% mają robić ON-OFF drugiego wyjścia Co to za załącznik?
oziqu Opublikowano 22 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2017 Witam, http://www.nastik.pl/oswietlenie-modelu-dsys-md6l-p-2860.html Pozdrawiam.
Bodzioch Opublikowano 22 Stycznia 2017 Opublikowano 22 Stycznia 2017 Musisz chyba poszukać kogoś kto zna czeski. Dla mnie ten język "czeski film".
oziqu Opublikowano 22 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2017 Szukałem, niestety tylko w jęz. czeskim jest w sieci dostępny manual...
oziqu Opublikowano 24 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2017 Mam jeszcze jedno pytanie. Trochę z innej beczki ale nie chce zakładać specjalnie nowego tematu. Jak w tej aparaturze uzyskać efekt reakcji na serwomechanizm w takiej opcji: położenie dźwigni drążka od neutrum czyli od 0% w góre do +100% oraz z powrotem do 0% ale żeby nie było żadnej reakcji na -, czyli poniżej 0% bez reakcji. Jaka to opcja ? Pozdrawiam.
Tomasz Opublikowano 24 Stycznia 2017 Opublikowano 24 Stycznia 2017 Miałem kiedyś ECLIPSE 7,ale ta Twoja jest chyba z bardzo podobnym oprogramowaniem. Spróbuj zrobić tak jak w instrukcji. Po przesunięciu drążka w dół ustaw '0'. Nie jestem tego pewien ale spróbować trzeba.
oziqu Opublikowano 25 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 25 Stycznia 2017 Dzęki !!! Tak jak pisałeś to właśnie ta opcja Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi