damdam Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Witam, Kupiłem(-liśmy z synem) Pt-17 w Nastiku. Model prezentuje się nawet nieźle. Ciekaw jestem czy ktoś tym latał i w jaki sposób rozwiązaliście mocowanie bezszczotki? Podrowionka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Ciekaw jestem czy ktoś tym latał i w jaki sposób rozwiązaliście mocowanie bezsczotki? Latałem np ja 8) Więcej o mojej wersji dowiesz się TUTAJ (zdjęcia, filmy), o mocowaniu silnika też coś znajdziesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damdam Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Udało nam się ulotnić naszego Pt-17 (to znaczy syn ulotnił). Po zrobieniu fotek na następnuch lotach podam więcej szczegółów. Fotek nie ma ale jest za to filmik: Filmik z lotu Model nie jest jeszcze do końca oklejony i pomalowany. Największym problemem jest lądowisko (kępki albo wysoka trawa) co widać na filmie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damdam Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Fotki oblatywacza z modelem. Na tym zdjęciu widać jaki jest zadowolony . Poniżej zdjęcie samego modelu. Łukasz twierdzi, że lata świetnie. Kręci pełną akrobację (tylko beczki wycodzą pokraczne) :lol2:. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Wyszedł bardzo przyjemny, spokojny modelik - ładny film. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GL Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Podczas akrobacji górne skrzydło potrafi się przemieścić i złożyć do dolnego, w dodatku skośnie (a wtedy korkociąg i kret). Radzę te podpory międzyskrzydłowe tworzące "N" (zewnętrzne względem kadłuba) wymienić na identyczne ale zrobione z cienkiej sklejki, lub ewentualnie usztywnić pręcikami te fabryczne. Początkowo wszystko było OK, ale potem było coraz gorzej, nie wiem czy zmęczenie materiału, czy coraz odważniejsze manewry, ale nastąpiła katastrofa. Mnie przed przeróbką zrobiło się tak 3 razy. Dwa razy jakoś po chwili wskoczyło to na miejsce i dało się wyprowadzić i wylądować, ale za trzecim razem na skutek upadku trochę się połamał. Po przeróbce (sklejka chyba 0,8 mm) już więcej z tym problemów nie było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damdam Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Film niestety wyszedł nieostry. Spróbuję poprawić następnym razem. Odnośnie przemieszczenia skrzydła - może wkręty za słabo przykręcone. Ja na razie nie biorę się za latanie tym modelem. Poczekam aż syn wyda pozwoleństwo (muszę dla siebie zmniejszyć wychylenia steru wysokości :shock: ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nocek123 Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Witam to ja jestem oblatywaczem i przed chwilą sie zarejestrowałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damdam Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Wreszcie udało mi się polatać Pt-17 (syn sam zaproponował). Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Lata to fajnie i nie wpada w korkociąg. Myślę, że więcej powinien napisać głowny "oblatywacz" i właściciel. Pozdrawiam wszystkich z okazji dzisiejszego Święta Lotnictwa . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.