patpij Opublikowano 23 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 No, cóż moim skromnym zdaniem powodem niepowodzenia był brak doświadczenia, i to juz na etapie druku modelu. Uwierz mi ze mozna drukarką budżetową po odpowiednim skalibrowanu drukować 2 a nawt 1 warstwę. Druga sprawa to waga modelu do ciągu silnka - nie jest konieczne do lotu by silnik generował wieksza moc niz masz , a i tak powinien polecieć. Na poczatek polecam zbudowac sprawdzony model z pianki pod panele których na tym forum jest mnóstwo i uczyc sie latać. Tak zaczynalem 6 lat temu i dzieki temu nie zniecheciłem sie na dzień dobry.Faktycznie, masz racje co do modelu z pianki... sam już do tego doszedłem. Tak jak napisałem drukuje tylko sam szkielet który okleje folią a kadłub będzie zrobiony z pianki jak mówiłeś Z drukarką niestety sie niezgodze gdyż jest skalibrowana, ma poprostu baaardzo budżetowe chińskie silniki których krok wynosi 1,8, a że są jeszcze używane to gorzej... oczywiście jak mówiłem, dało by sie drukować w 2 warstwach... z tym że drukarka zamiast 6h drukowała by 20h każdą część... a na takie coś mnie nie stać... Z tym ostatnim też się mogę zgodzić ponad to był wydaje mi sie źle wywarzony... No cóż A zniechęcić to się jeszcze w niczym nie dałem jak coś robię to z zaparciem i sercem ;D Wielkie dzięki za informacje. Przydadzą się Sent from my iPhone using Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 23 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 Nasza drukowanka latała i to nawet znośnie http://pfmrc.eu/index.php?/topic/44424-modelarze-z-rudy-śląskiej/?p=629119 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi