alkraj Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Mam wszystko inne tylko potrzepny mi jest ten klips co na świece sie zakłada, jak to zrobić?
hubert_tata Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zrobienie takiego jak fabryczny byłoby kłopotliwe i moim zdaniem bezcelowe. Natomiast, jeżeli chcesz np ustrzec się manipulowania przy pracujacym silniku można podłączyć do świecy przewód (np skręcić zaciskiem z rozebranej kostki elektrycznej - takiej listwy w której zaciska się przewody), drugi przewód "podłączyć" do którejś śruby mocujacej silnik do łoża i na końcu tych przewodów dać jakieś gniazdko, które mocujemy w modelu. Oczywiście do tego musimy mieć pasującą wtyczkę, którą będziemy żarzyć świecę :] Mam to sprawdzone w dwóch modelach i jest to bardzo praktyczne w użyciu.
karlem Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Opublikowano 12 Sierpnia 2008 ....ze spinacza plastikowego do bielizny, albo, jak pisze przedmówca, np. z jack'a(?) - to coś/wtyk do głośników i słuchawek, ale większe...
Motylasty Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Co za czasy, co za czasy, jak nie pokażesz to żaden "młody" nie pomyśli. Bierzesz zwykłą klamerkę do bielizny i odpowiednio ją nacinasz od przodu, bierzesz dwa kawałki blaszki i wyginasz z nich złączki, bierzesz dwie śrubki M2 z nakrętkami. Wiercisz w kawałkach klamerki otwory, wkładasz śruby, dokręcasz złączki i masz gotowy klips. Więcej czasu mi zajęło narysowanie tego. Po złożeniu
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.